Olay sözler! 'Hoca bitmiş, Beşiktaş da bitmeden...'

Beşiktaş, Göztepe deplasmanından eli boş döndü... Hedefte ise Teknik Direktör Şenol Güneş vardı... İşte spor yazarlarının görüşleri...

Olay sözler! 'Hoca bitmiş, Beşiktaş da bitmeden...'
22 Ekim 2018 - 08:39 - Güncelleme: 22 Ekim 2018 - 22:29
KENAN BAŞARAN (HÜRRİYET) - Dünkü Beşiktaş, 5 yıl oynasa Göztepe’yi yenecek durumda değildi. Ve Güneş, bu haldeki takıma rağmen kenardaki Güven ve Dorukhan gibi gençleri şans vermedi. Hiç değilse onların heyecanından yararlanabilirdi. Bu ‘yaşlı takım’da ısrar edip belki dün 1 puan kurtarabilirdiniz ama yarın ki maçlar? Biraz da genç oyuncu kazanmak gerekmez mi? Güneş, Beşiktaş’ta bir tek genci bile öne çıkaramadı. Kaldı ki artık ‘ikinci bahar’ da yaşatmaz oldu.




 





ATİLLA GÖKÇE (MİLLİYET) - Oğuzhan, Portekizli rakibinin vuruştan önce sağına yöneldiğini görmeliydi. Oğuzhan’ın beşinci penaltısında üçüncüyü kaçırdığına tanık olduk. Beto da Süper Lig’deki 9. penaltıda 6. kurtarışını yapmış oldu. Başka bir gerçek: Beşiktaş son yıllarda penaltı kaçırdığı maçları kazanamamış. Özeti: VAR’la gelen Beto ile YOK oldu. Beşiktaş eridi, bitti, gitti!




 





METİN TEKİN (SABAH) - Son 3 resmi maçta kullandığı penaltıyı kaçırmış bir Oğuzhan istatistiği var. Sonrasında sadece Oğuzhan'ın değil takımın da kafası kaçan penaltıda kaldı. Oyunun geniş alanda oynanmaya başlaması, orta sahaların çabuk geçilip gel-gite dönülmesi, Göztepe'nin istediği oyunun resmiydi.




 





RÜŞTÜ REÇBER (HÜRRİYET) - Beşiktaş kalite olarak iyi bir takım ama deplasmanda oynarken öne geçme fırsatı yakaladığında bunu değerlendirmeyi başarmalıydı. Penaltı pozisyonu bu anlamda Beşiktaş için çok önemliydi. Rakibin direncini kırmak ve kazanma duygusundan uzaklaştırmak da maçlarda başarıya ulaşmak için önemli bir etkendir.




 





ERTEM ŞENER (FOTOMAÇ) - Üzülerek diyorum ki; Beyaz mendiller yavaş yavaş hazırlanıyor Beşiktaş'ta. Kimin için sallanacak çok merak ediyorum ama 'mendiller cepten çıktı'. Şenol Güneş'e bir tek sorum var; Bu kadro yapısıyla ve kalitesiyle Antalya ve Kasımpaşa'nın altında nasıl kaldınız? Beşiktaş sezon sonuna kadar bu futbolla, bu kafayla deplasmanda maç kazanamaz! Kazansa da ikiyi, üçü geçmez!




 





GÜNTEKİN ONAY (VATAN) - Beşiktaş’ta tamir edilmeyen ve sürekli tekrar eden hatalar var. Örneğin Caner Erkin’in top kayıpları. Dün 35 top kaybıyla oynamış. Adriano dönmediği sürece hem savunmadaki sorunlar hem de bu top kayıpları devam edecek.




 





ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH) - Rakibin adeta hediye ettiği bir penaltıyı kaçırıyorsan, devre sonunda yakaladığın en net fırsatta Vagner Love boş kaleye atacak arkadaşı Lens'e vermeyip, şut atıp kaçırıyorsa, bir de kaleci aklına Şampiyonlar Ligi finali gelen, ilk golün hazırlayıcısı Karius olunca yenilgi için bahane kalmıyor.




 





ALİ ECE (FANATİK) - Kariyeri boyunca yüzde 20 gibi bir penaltı kurtarma yüzdesine sahip olan Beto, Türkiye’ye geldiğinden beri birçok penaltı kurtardı. Bu penaltı kurtarma mahareti, yüzde 50’si yeteneği sayesinde ise kalan yüzde 50’si de her maç öncesi rakibinin muhtemel penaltıcılarını incelemesi sayesinde. Oğuzhan’ın kalecinin sağına vurduğunu sadece Beto değil tüm Türkiye biliyor! Babel varken daha önce de kaçıran Oğuzhan’ın neden penaltı kullandığını ise kimse bilmiyor!




 





TURGAY DEMİR (FOTOMAÇ) - Beşiktaş eğer ligin kalan bölümünde yarışın içinde kalacaksa orta sahada mulaka iki yıldızı Medel- Atiba ikilisini kullanarak kalır. Bu düzeni bozan her deneme futbolun gerçeklerine silah çekmektir!. Nokta! Bu bizim söylediklerimizi teknik direktör Şenol Güneş'in bilmemesi mümkün mü!? Değil tabii! Peki öyleyse ne yapıyor teknik direktör Şenol Güneş? Ne yapacak. Bile bile lades diyor.




 





GÖKHAN DİNÇ (VATAN) - Haftalar öncesinden söylediğim gibi, hocanın Beşiktaş’la işi bitmiş. Beşiktaş’ın işi bitmeden yönetim erken davranmalı ve hocanın en azından sezon sonuna kadar konsantrasyonunun arttıracak bir şeyler yapması lazım. G.Saray’ın puan kaybettiği haftada kazanmak çok önemliydi. Beşiktaş bu hafta kaybettiği 3 puanın telafisini yapar ama bu çok iyi yolda olmadığı için yapacağı bir şey olmayacak. Ligimizde zirve yarışındaki takımların hemen hemen hepsi bu ve bunun gibi puan kayıplarına sezon sonuna kadar birçok kez imza atacak zaten.

 



















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum