Ömer Faruk Kavurmacı hakkında karar!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan davaya bakan mahkeme heyeti, 10 sanığın tahliyesine karar verdi. Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye talebi ise reddedildi.

Ömer Faruk Kavurmacı hakkında karar!
30 Ekim 2017 - 22:49
FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik açılan davaya bakan mahkeme heyeti, 10  sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Ömer Faruk Kavurmacı ile Faruk Güllü'nün tahliye taleplerini ise reddetti. 

TUSKON davasının altıncı gününde ifadesi alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile baklavacı Faruk Güllü’nün tahliye talepleri reddedildi. Kavurmacı ve Güllü’nün mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, 10 sanığın tahliyesine karar verdi.

Hem Kavurmacı'nın hem Güllü'nün şirketlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Her iki isme ait şirketler de TMSF denetiminde bulunuyor. Av. Fırat Epözdemir, tedbir kararını kaldırılması ile kayyumların yetkilerinin son bulmadığına işaret etti. Av. Epözdemir "Şirketler kayyum denetiminde olmaya devam edecek. Ancak devir ile ilgili, kayyumun onay ile yapılabilecek" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum