Organize ahlaksızlık!..

Türkiye günlerdir, İstanbul'da ortaya çıkarılan 115 çocuk hamile skandalı ile çalkalanıyor. Yine sözün bittiği bir yerdeyiz!.. Aslında bu satırları kırmızı kalemle yazmak isterdim.

Organize ahlaksızlık!..
21 Ocak 2018 - 10:46
İçler acısı bir noktaya geldik. Toplum olarak, gün geçmiyor ki toplu utanç fotoğrafları ile sarsılmayalım.. Her türlü gayri ahlakiliğin, gayri meşruluğun ardından duyduğumuz, şiddet, tecavüz, cinayet olayları. Çocuk yurtlarına kadar inen toplu sapıklıklar...

Nefret ve şiddet dilinin bu toplumsal travmalara çok büyük katkısı var. Ancak, Bedevi zihniyetin iktidara egemen olduğu bir ülkede uygulamalara çok dikkat kesilmek ve bu ahlaksızlıkların nasıl taban bulup tavan yaptığını somut olarak görmek lazım:

İktidara gelir gelmez zinayı suç olmaktan çıkardılar. İktidarları pekişti. Bir süre sonra Meclis'te gece yarısı operasyonu ile erken yaşta evliliği suç olmaktan çıkarma harekatı düzenlediler. Başbakan Binali Yıldırım, ahlaksız yasa teklifine yöneltilen ağır eleştirileri, "Neymiş tecavüzcüye af getiriliyormuş. Böyle bir şey yok" diye savuşturmaya çalıştı. "Durmak yok yola devam"  ederken Ensar Vakfı'nda 45 öğrenciye tecavüz skandalı patladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı (dönemin) Sema Ramazanoğlu "Bir kere yaşanmış olay" deyiverdi. Bir kereden bir şey olmaz zihniyetiyle geldik bugünlere!.. Her gün kadın cinayetleri, iğrenç cinsel istismar ve şiddet haberleri.. Rekorlara koşuyoruz!.. Genç kızlarımız sokaklarda dolaşamaz, dolmuşa binemez hale geldi. Vakıf maskesiyle  faaliyet gösteren ahlaksızlara ait erkek öğrenci yurtlarında yaşananları hoş görebiliyor bazı midesizler!..

Toplu ahlaksızlık dönemi nasıl mı meşrulaştırıldı?.

* AKP Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir, ''cehennemlik olanlar da bana gösterildi, çoğunun kadın olduğunu gördüm'' yazılı kitapçık dağıttı. ( 23 Temmuz 2006 )

* Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinden iş isteyen kadınlara "evdeki işler yetmiyor mu?" dedi. ( 13 Mart 2009 )

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara İl Kongresinde Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili "yalnız bırakılan ya davulcuya, ya zurnacıya" dedi. ( 20 Temmuz 2009 )

* Recep Tayyip Erdoğan, kadın örgütleriyle yaptığı toplantıda "kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, kadından anneliği çıkarırsanız geriye kutsal bir şey kalmaz" dedi. ( 18 Temmuz 2010 )

* Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Otelinde düzenlenen Türk Metal Sendikası 16. Kadın Kurultayı'nda "kadına şiddet abartılıyor" dedi. ( 7 Mart 2011 )

* Ordu'nun Ünye ilçesinde, AKP Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, başı açık kadınlar için "örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" dedi. (10 Mart 2011)

* CumhurbaşkanıAbdullah Gül'ün danışmanıYusuf Müftüoğlu, "ne yalan söyleyeyim, yılbaşının hemen ertesi günlerinde gazetelerde kutlamalar sırasındaki taciz haberlerini okumak hoşuma gidiyor" dedi. (13 Mayıs 2011)

* AKP'li Fatih ve Eyüp Belediyesinin aile danışmanı Sibel Üresin "çok eşlilik yasal olsun" dedi. ( 24 Mayıs 2011 )

* AKP'li    Ankara    Büyükşehir    Belediye    Başkanı    Melih    Gökçek,    TV'de "Kadın ahlaklı olsun kürtaj yapmak zorunda kalmasın. Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün" dedi. ( 2 Haziran 2012 )

* AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kendisine TBMM kulisindeki uyuyan fotoğraflarını soran kadın gazetecilere "ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam" dedi. ( 11 Temmuz 2013 )

* TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu üyesi AKP'li İsmet Uçma, "Diziler yapacaksınız. Oralarda yenge dayı ilişkilerinde hiçbir sınır gözetmeyeceksiniz. Hiçbir sınırlama tanımayacaksınız. Sonra tecavüzler artıyor diyeceksiniz. E ne bekliyorsunuz? Rüzgar eken fırtına biçer. Bunda hiç kuşkunuz olmasın" dedi.  (19 Şubat 2015)

* AKP'li    Gaziantep    Şahinbey    Belediyesi,    "Aile    Saadeti"    isimli    bir    kitap    dağıttı. Muhammed Saki Erol  tarafından yazılan kitapta, kadınların "nasıl dövülmesi gerektiği" anlatıldı. ( 9 Şubat 2017 )

Bu sözleri ve uygulamaları, o ahlaksız tv dizilerinin yayınlanmasına imkan veren zihniyeti   onaylayarak geldik bugünlere. Şimdi de 115  hamile çocuk skandalına dövünüyoruz. El insaf be!.. Şu yaşıma geldim ahlaksızlığın organize hale getirildiği  böyle bir  dönemi hatırlamıyorum.

Şimdi de!..Vergi muafiyeti tanınan vakıfların başkanları ve temsilcileri Resmi Kutlamalar ve Bayram Törenleri Protokolü'ne dahil oldu.  Hem de 18'nci sıradan. Müjdeler olsun!..Ensar Vakfı da devlet protokolüne girdi. Midesi kaldıran, törenlerde protokolün önüne geçip selfi yapsın!.. Organize ahlaksızlığı törenlerle kutlayalım!..

Kaynak Yeniçağ: Ahmet TAKAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum