ÖSO, Türkiye'den 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına katılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Türkiye'den 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor.

ÖSO, Türkiye'den 'gazilik' ve 'şehitlik' unvanı istiyor
30 Mart 2018 - 10:30


Yayınlanma tarihi: 30 Mart 2018 Cuma, 10:08

 







ÖSO'nun 916 elemanı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında öldü. ÖSO mensupları için Fırat Kalkanı Harekatı sürerken şehitlik ve gazilik unvanın verilmesinin gündeme geldiği ancak bu adımdan daha sonra vazgeçildiği öğrenildi.

AFP: Afrin’in alınmasının ardından ÖSO, dükkanları ve evleri yağmaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini ‘Kuvayi Milliye’ye benzeterek teşekkür ettiğini hatırlatan ÖSO mensupları, Fırat Kalkanı sırasında konuşulan ‘gazilik, şehitlik’ düzenlemesinin yeniden gündeme alınmasını talep ediyor.

ÖSO güçleri arasında ganimet çatışması: En az 10 ölü

'MANEVİ ANLAMDA BÜYÜK DESTEK OLUR'

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre; ÖSO kaynakları, birçoğu ailesiyle Türkiye’de yaşayan mensuplarının harekatlara katılmalarının ardından yaklaşık 600 TL maaş aldıklarını ve tedavilerinin de karşılandığını ancak yaralananlar ve ölenler için düzenleme yapılmasının manevi anlamda kendilerine büyük destek olacağını, maddi olarak da buna ihtiyaçları olduğunu savundu.

Erdoğan'dan ÖSO'nun yağmasına 'ganimet' açıklaması

Çavuşoğlu'ndan 'yağma' açıklaması: ÖSO'nun böyle bir yola tevessül etmesini beklemeyiz


YORUMLAR

  • 0 Yorum