Arslan BULUT Şehitler kimi bekliyor?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ın İzmir'deki baba ocağı bayraklarla süslendi.

Arslan BULUT Şehitler kimi bekliyor?
26 Şubat 2016 - 08:45 - Güncelleme: 26 Şubat 2016 - 08:48
Zaman gazetesinde yayınlanan fotoğrafta görünen tablo şöyle: Arka plandaki tepede çok katlı inşaatlar yükselmiş... Ön plandaki şehidin baba evi ise bir gecekondu ama tam bir çukurun içinde...

***

Arif Nihat Asya, şehitler için şöyle demişti:

"Şehitler tepesi boş değil,

Biri var bekliyor. 

Ve bir göğüs, nefes almak için;

Rüzgâr bekliyor.

Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye;

Yattığı toprak belli,

Tuttuğu bayrak belli,

Kim demiş meçhul asker diye?"

Fotoğrafı görür görmez bu şiir geldi yine aklıma... Aslında fotoğraf her şeyi anlatıyor. Şehitlerin kimi beklediği, yattığı toprak, tuttuğu bayrak belli...

***

Satılan vatan topraklarını, özelleştirme adı altında yabancılara devredilen stratejik şirketleri, işgal edilmiş Irak'ın bile kabul etmediği ağır şartlar taşıyan petrol yasasının Türkiye tarafından kabul edilmesini veya Suriye politikasının Türkiye'nin sınırlarını tehdit eder hale gelmesini, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis gibi illerimizin nüfus yapısının değiştirilmesini, Anayasa'dan Türk adının çıkarılmak istenmesini, Cumhuriyeti yıkma girişimi demek olan Yeni Anayasa girişimini ayrıntılarıyla hatırlatmaya lüzum yok... Veya Artvin'in hemen üstündeki Cerattepe'yi kimin işgal etmek istediğine bakmak da yeterli ama son gelişme Trakya ile ilgili...

***

Anadolu Ajansı'nın "TP, Halliburton'la Trakya'da doğal gaz arayacak" başlıklı haberine göre ABD'nin Houston kentinde düzenlenen Enerji Konferansı'nda Dünya Petrol Konseyi ile beraber basın toplantısı düzenleyen Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, "Dünyanın en büyük enerji servis şirketi Halliburton'la temastayız. Trakya'da gaz arama faaliyetleri gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Şişman, Houston merkezli Halliburton firmasını ziyaret edip saha çalışmalarını yakından izleyeceklerini ifade ederek, şirketin kaya gazı arama-çıkarma faaliyetlerini yerinde inceleyip bilgi alacaklarını söyledi.

Irak ve Suriye'yi parçalayan savaşın arka planındaki şirketin Trakya'da doğal gaz araması için çabalayan kişinin asli işi nedir peki? Adı üzerinde Türkiye Petrolleri Genel Müdürü! Kendi işini Amerikan şirketine yaptırmayı planlıyor!

Bu durumda şehitler kimi beklemiş olacak? Halliburton'un çıkarlarını mı?

Şişman, gelecek sene temmuz ayında İstanbul'da düzenlenecek 22'nci Dünya Petrol Kongresi hakkında da bilgi verdi ve etkinliğin Türkiye için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi! 

Halliburton şirketi ise 65 binden fazla çalışanıyla 80'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Trakya'nın doğal gazını da Halliburton'e teslim edecekler anlaşılan!

***

Şehidimiz fakirden çıkarken yatak odasındaki kasalarda kaynağını izah edemedikleri paralarla yakalanan veya evin bodrumundaki paraları sıfırlaya sıfırlaya bitiremeyen gençler de faaliyetlerine devam ediyor.

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi'nin, eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar'ın dokunulmazlıkları kalktığı gerekçesiyle haklarında soruşturma açılması taleplerini reddetti.

Savcılık kararında gerekçe olarak, ''cezai soruşturmanın TBMM'nin görev ve sorumluluğunda bulunduğu, adı geçen bakanlar hakkında TBMM'de konuyla ilgili Yüce Divan'a sevk edilmemesi yönünde karar çıktığı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının takipsizlikle sonuçlanarak kesinleştiği''gösterildi.

Ceza soruşturması TBMM'nin değil, cumhuriyet savcısının görev ve yetkisindedir. Kaldı ki bakan çocuklarının soruşturulması için Meclis'e fezleke göndermeye de gerek yok!

Şehitler, onlar kasalarını tepeleme doldursunlar diye mi hayatlarını feda ediyor?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum