Prezervatif Hakkında Okuyunca Apışıp Kalacağınız 15 Bilgi

Küçük yaramazları durduran kalkan hakkında bakalım bilmediğimiz neler var?

Prezervatif Hakkında Okuyunca Apışıp Kalacağınız 15 Bilgi
19 Ağustos 2017 - 11:53

1. Prezervatifler gebelikten %98 oranında korunma sağlıyor.




 

 







2. Bilim insanları prezervatifin M.Ö. 12.000-15.000'den beri kullanıldığını tahmin ediyor.




 

 



Prezervatifler kendilerini ilk kez Fransa'daki bir mağaranın duvarında gösteriyor. Büyük büyük dedelerimiz bile prezervatifin öneminin farkında!





3. Dünya çapında yılda yaklaşık 5 milyar prezervatif kullanılıyor.




 

 







4. Bir prezervatif yaklaşık 4 litre su taşıyabiliyor.




 

 







5. Eğer prezervatifi kuru ve soğuk bir yerde muhafaza ederseniz 4 yıllık bir kullanım ömre sahip oluyor.




 

 







6. Orta Çağ'da prezervatif yapımı için hayvan derisi kullanıyordu.




 

 



Hatta lateks prezervatifler hayatımıza girmeden önce keten, deri ve ipekten yapılmış prezervatifler vardı. Hayvan derisinden yapılan prezervatiflerden lateks prezervatiflere geçişte Goodyear lastiklerinin sahibi Charles Goodyear'ın da katkıları var.





7. Verilere göre 1982'de %52 olan prezervatif kullanım oranı, 2006-2010 arasında %93'e çıktı. Bunun en önemli sebebi 1980'lerde başlayan AIDS salgını.




 

 







8. İster inanın ister inanmayın insanların çoğu prezervatifleri nasıl kullanacağını hala öğrenemedikleri için doğum kontrolünde başarısız olabiliyor.




 

 



Kullanımıyla ilgili Google'da küçük bir araştırma yararınıza olacaktır.





9. Çoğu insan ilişki sırasında prezervatifi ya erken çıkarıyor ya da geç takıyor. Bunu yaparak gebeliğe ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara kapı açmış oluyorsunuz.




 

 







10. İnsanları prezervatif kullanmaktan en çok uzaklaştıran fikir ise prezervatif almaya utanıyor olmaları.




 

 







11. Bazı uyuşturucu kaçakçıları, ürünlerini prezervatif yoluyla kaçırıyor. Nasıl derseniz: Uyuşturucuları prezervatife doldurup yutuyorlar.




 

 







12. "Aoni" adında bir Çin şirketi en ince prezervatif üretimi rekorunu elinde tutuyor. Bu prezervatifin bakteri oluşumunu önlediği, cinsel salgıları temizlediği iddia adilen nano-silver teknolojisi kullanılıyor.




 







13. Hayırseverliğiyle ünlü Bill Gates insanları verdiği hazzı azalttığı düşüncesiyle prezervatif kullanmayı reddedenler için ultra ince prezervatif çalışmaları başlattı ve 100.000 dolarlık yatırımda bulundu.




 

 







14. Bunun yanında bilim insanları sprey prezervatif üzerinde de çalışıyor. Sprey penise sıkıldığında sıcaklığın artışında dolayı katılaşması amaçlanıyor.

 




 

 



Böylelikle sprey penisin büyüklüğüne uyum sağlayabilecek. Ancak spreyin tek olumsuz yanı, kurumasının bir süre gerektiği. Bu süre içerisinde erkeğin cinsel isteği olumsuz etkilenebiliyor.





15. Tabii bir de ilk akıllı prezervatif iCon var. Henüz tasarlanan ürün, partnerlerin seks sırasındaki bütün verilerini baz alarak istenmeyen gebeliklerden ve hastalıklardan koruyor.




 







 


YORUMLAR

  • 0 Yorum