Psikopatların En Fazla Bulunduğu 10 Meslek

Psikopatları çoğu zaman fark etmek zordur. Elbette onlar filmlerde gördüğünüz ya da kitaplarda okuduğunuz “Ripper Jack” karikatürleri gibi değiller.

Psikopatların En Fazla Bulunduğu 10 Meslek
22 Mayıs 2018 - 18:53
Çoğu zaman, psikopatlar normal görünür, bu da onları tanımlamayı zorlaştırır. Akıl Hastalıkları Teşhis ve İstatistik El Kitabı’nda psikopat kişilik tipi diğer insanları manipüle etme uzmanı, şişirilmiş egolu olarak tanımlanır. Ancak teşhis nadiren bu denli basittir. Psikopatların ortak noktalarından birisi de kariyerleridir. Örneğin, acımasız, karizmatik ve korkusuzluklarından dolayı psikopatların çoğu liderlik pozisyonlarında bulunmaktadır. terapistlik ve hemşirelik gibi empatik mesleklerde psikopatlar çok da iyi değillerdir. Kararlar verme konusunda ise son derece başarılıdırlar. İngiliz psikolog ve yazar Kevin Dutton, psikopatların çalışma alanları konusunda uzmanlaşmıştır. Kevin Dutton bu konuyla ilgili yazdığı kitabında psikopatların en çok hangi iş kollarında çalıştığının bir listesini verdi. Dutton’un dediği gibi “işlevsel psikopatlar”, ana akım toplumda başarılı olabilmeleri için birbirlerinden kopmuş, uzlaşmaz ve karizmatik kişiliklerini kullanırlar. Başka bir deyişle, psikopatlar genellikle onları farklı kılan birkaç özelliği olan normal insanlar olarak yaşarlar. Psikopatlar için en iyi 10 kariyer seçeneğinin, popülerliğe göre artan sıralaması aşağıda yer almaktadır:

10. Memur Dutton’a göre, memur olmak psikopatlar için en popüler 10. Meslektir. Aslında, 2014 yılında İngiltere Hükümeti yetkilileri psikopatları özellikle “düzen insanı” olarak gördüler, çünkü psikopatlar kriz yönetiminde çok iyiler ve başkaları için ne duyguları ne de ahlaki kodları var. Çok akıllı ve mantıklı olma eğilimdeler.

9. Aşçı Çoğu psikopatın başkalarına zarar verme konusunda yoğun ilgileri yoktur, bu yüzden şeflerin iş günlerinde alevlere ve bıçaklara erişimlerinin olması konusunda endişelenmeyin. Psikopatlar, diğer insanların başarısız olabileceği kaos içinde gelişir, bu da telaşlı bir mutfakta çok iyi çalışmanın bir nedeni olabilir.

8. Din Adamı Emektar FBI ajanı Joe Navarro yazdığı bir blog yazısında psikopatların ruhbanlıkta bir kariyeri neden tercih edeceğini açıklıyor. Bu sebepler arasında dini örgütlerin diğer insanları sömürebilmek için yollar sunduğunu, aynı zamanda dini oluşumlar içerisinde eylemlerine meşruiyet kazandırma olasılığının bulunduğunu ifade ediyor. Ayrıca, dini oluşumlar içerisinde hassas bilgilere erişebilmek için manipülatif insanlara üstünlük sağlayan ittifaklar yapmak kolaydır.

7. Polis memuru Psikopatların mutlaka gizli sebepleri yoktur. Özelliklerinden biri stres altında çok soğukkanlı davranabilmeleridir. Polis memurları son derece yoğun ve tehlikeli bir işe sahip, bu yüzden bir krizde sakin iseniz bunun polislik mesleğinde size faydası büyüktür. Bu, kolluk kuvvetlerinin psikopatlar için popüler bir kariyer tercihi olmasının bir nedeni olabilir.

6. Gazeteci Dutton, psikopatların özelliklerinden bazılarını, çekicilik, odaklanma, dikkat, acımasızlık ve eylem olarak listelemektedir. Bunlar, özellikle katı zaman süreleriniz olduğu ve kaynaklardan cevap almanız gerektiğinde, gazetecilik için avantajlıdır.

5. Cerrah İngiltere Kraliyet Cerrah Koleji dergisinde yayınlanan bir çalışma, cerrahların gerçekten psikopat olma olasılığının olup olmadığını bulmaya çalıştı. Sonuçlar, hastanelerde çalışanların genel popülasyondan psikopat kişilik olma konusunda daha yüksek puan aldıklarını gösterdi. Yazarların tartışmalarında verdikleri olası nedenler: “stres bağışıklığı doktorların öncelikli kişilik özelliğidir” ve cerrahların her gün hızlı ve zor kararlar alması gerekmektedir.

4. Satış temsilcisi Satışta çalışan bir psikopat kişi muhtemelen utanmaz bir şekilde kendini tanıtmak, başkalarının temaslarını çalmak, en çok parayı kazanmak için acımasız bir istek ve takım oyuncusu olmama gibi özellikler gösterir. Organizasyonunuzun nasıl çalıştığına bağlı olarak, bu sizin en kötü kabusunuz veya rüya satış adayınız olabilir.

3. Televizyonda veya radyoda popüler kişiler Bazı psikopatlar ayrıca, çok fazla kamu odağı gerektiren bir işte tartışmasız yararlı olan narsisizm sergilerler. Psikopatlar için bu kariyer tercihinin popüler olmasının sebebi bir TV çalışanı veya radyo kişiliği olmanın da baskı karşısında sakin olmayı gerektirmesi olabilir.

2. Avukat Yazar ME Thomas tarafından kaleme alınan Sosyapat’ın İtirafları isimli kitapta sosyopat kişiliğinin ona avukatlık mesleğindeki başarısını getirdiği anlatılmaktadır. Psikopatların özgüvenli olması, soğuk kanlılığı, hilekarlığı ve cazibesi gibi etmenlerin onları iyi bir avukat yapacağı psikologlar tarafından da doğrulanıyor.

1. CEO Psikopatlarda “kaosa karşı direnç” denilen bir şey var. Bu sadece stres altında sakin kalabildikleri anlamını taşımıyor. Aynı zamanda bazı durumlarda herkes için tahribat yaratabilirler. Çünkü etraflarındaki herkes zorluk çekiyorken, o bir şekilde iyi görünmeyi başarabilecektir. Bazı psikopatlar kariyer basamaklarında en üste çıkabilmek için bu manipülasyonu kullanırlar. Kaynak: http://www.iflscience.com/brain/these-are-the-10-professions-with-the-most-psychopaths/all/

YORUMLAR

  • 0 Yorum