RAKİP ANALİZİ VE MARKA TAKİP PLATFORMU NEDİR?

sosyal medya siteleri, haber portalları, sözlükler, şikayet siteleri, bloglar...

RAKİP ANALİZİ VE MARKA TAKİP PLATFORMU NEDİR?
28 Temmuz 2017 - 23:55 - Güncelleme: 29 Temmuz 2017 - 00:30
Satmış olduğunuz ürün veya vermiş olduğunuz hizmet ne kadar kaliteli olursa olsun, doğru zamanda, doğru kişilere ulaşmadıkça verim düzeyi minimumda kalacaktır. Bu anlamda internet ile küçülen dünyanın, sınırsız pazarında hızlıca yükselmek için rakip analizi ve marka takibi yapan  platformlardan destek alan firmalar internette hem istedikleri verilere ulaşıyor hem de marka itibarlarını kontrol altına alabiliyorlar.

Rakipler sizin yükselmeniz için birer basamaktır.

Piyasada aynı pastayı paylaştığınız rakipleri analiz etmek, stratejilerini belirlemek ve bu çerçevede faaliyetleri düzenlemek size yine yüksek ticari verimlilik olarak dönecektir. Çünkü hem eksiklerinizi görebilir hem de hangi hamleyle önde olduğunuzu öğrenip bunu koruyabilirsiniz.

rakip-analizi1072.jpg

Rakip Analizi ve Marka Raporlama Nasıl Yapılır?

İnternetin tüm kullanıcıların erişebileceği bir platform haline gelmesi ile birlikte ticarette bu gelişmeye duyarsız kalmamış ve özellikle perakende satışların ve hizmetlerin % 40’ı e-ticaret yapısı altında şekillenmiştir.

Klasik ticaret yönteminde ulaşacağımız müşteri portföyü coğrafi anlamda kısıtlı kalırken internet sayesinde tüm dünya artık pazarımız olmuştur. Bir web sitesi aracılığı ile dünyanın diğer ucundaki bir müşteriye ulaşmak ve hizmet vermek saniyeler sürmektedir.

Markanızı büyütme fikrine sahip olduğunuzda rakiplerinizin reel ve sanal alanda büyüme hamlelerinden habersiz olmanız sizi rekabette zorlar. Örneğin, rakiplerinizin tüm reklam ve kampanyalarının sonuçlarını bildiğinizde ise işiniz çok kolaydır artık.

Pazar payı genişledikçe aynı pastada farklı firmalar da yer almaktadır. Öncelikle kendi ticari yapınızı evrensel düzeyde kaliteli hale getirmek ve rakiplerin tüm verilerini analiz ederek düzenlemeler yapmak gereklilik haline gelmiştir. Yerel ve evrensel pazarda başarı ancak bu şekilde elde edilecektir.

Bu Tür Bir Hizmeti Kimden Alabiliriz?

Sizi en yukarıya taşıyoruz parolası ile profesyonel hizmet veren socialmonitoring.net bu alanda tüm rakiplerinden önde ve tam donanımlı yapısı ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak niteliktedir. Bir Digital Media Marketing hizmeti olan SocialMonitoring, firmanın bir çok önemli hizmetlerinden sadece bir tanesidir.

ton-charts.gif

Neler Yapıyorlar?

Rakip analizi ve marka raporlama alanında ihtiyacınız olan tüm işlevler sizlere otomatik olarak sunuluyor. Hizmet aldıktan sonra ekstra bir maliyet harcamadan tüm işlerinizi uzman bir ekip ile yönetiyorlar

Piyasada mevcut diğer firmalardan farklı olarak, hızlı ve detaylı analizler ile sosyal medya siteleri, haber portalları, sözlükler, şikayet siteleri, bloglar vb. 20 milyondan fazla siteyi tarayıp hem güncel hem de tüm bu platformlarda 2 yıl geriye dönük sonuçları raporlayabiliyorlar.

Sosyal medya hesaplarınızı bu platforma ne zaman teslim ettiğinizin bir anlamı yok. Çünkü SocialMonitoring, hesabı aldığı anda size geriye dönük sonuçlarınızı anında getirebiliyor. Böylece sizi geçmişinizle hemen kıyaslayabiliyor.

Hedef Kitleyi Dinleme

SocialMonitoring, ürün ya da hizmetinizin hitap ettiği kitlenin anlık düşüncelerini, paylaşımlarını, fikirlerini, tercihlerini toplayarak analiz raporları ile sunabilir.

Sunmuş olduğunuz hizmete uygun müşteri potansiyeline ulaşmak için gerekli tüm yönergeler ile  doğru kişilere doğru zamanda ulaşabilirsiniz.

Hedef Kitle Yönetimi

Yapmış olduğunuz reklamların müşteriler üzerinde etkisini anlık analiz ederek yeni reklam kampanyaları için kılavuz bilgileri elde edeceksiniz.

Sosyal Medya Analizi

Neredeyse her  insanın kullandığı sosyal medyada, müşterilerin davranışları anında analiz edilerek raporlanabilir.

Pazarlama Yatırım Getirisi

Reklam için harcanan maliyete karşılık alınan verim analiz edilerek maksimum düzeye çıkartılması sağlanır.

Rakip Analizi

Aynı Pazar payına sahip rakip firmaların tüm verileri araştırılarak sunulur.

erişim-etkileşim.gif

Sonuç Olarak

Satmış olduğunuz ürün veya vermiş olduğunuz hizmet ne kadar kaliteli olursa olsun, doğru müşterilere doğru zamanda ulaşmak ticaretin verimliliği için maksimum düzeyde önemlidir.

En önemlisi, marka bilinirliğinizin hacmini ölçmek istemez misiniz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum