Reza Zarrab davasında sır mektup ortaya çıkıyor

Amerika'da devam eden Reza Zarrab davasının 5. gününde yeni gelişmeler yaşandı.

Reza Zarrab davasında sır mektup ortaya çıkıyor
05 Aralık 2017 - 21:08 - Güncelleme: 05 Aralık 2017 - 21:12
Hakan Atilla'nın tutuklu olarak yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Reza Zarrab mahkeme salonunda ifade veriyor. Duruşmada merakla beklenen çapraz sorgu kısımına geçildi.

Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği davada bugünkü duruşma, yaklaşık 15 dakika gecikmeli başladı. Dün yaşanan ve davayı etkilemesi beklenen en önemli gelişme ise Atilla'nın avukatları tarafından Yargıç Berman'a yazılan bir mektup oldu. Richard Berman’a yazılan mektupta Atilla’nın avukatları, 15 Eylül 2016’da Zarrab ile Ahad isimli bir şahsın telefon görüşmesine yer vermiş; söz konusu görüşmede, Zarrab’ın ihtiyaç durumunda hapisten dışarı çıkmak ya da daha az bir ceza almak için yalan söylemeyi bu şahısla konuştuğu aktarılmıştı.

İŞTE GELİŞMELER...

 

19:57 - Fleming, "Atilla'nın sesinin olduğu 4 aramadan daha fazla konuşmayı dinlediniz mi?" sorusunu yöneltti. Zarrab ise "4'ünü dinledim. Bundan daha fazlasını hatırlamıyorum" yanıtını verdi.

19:54 - Fleming, Zarrab'a tanık/itirafçı olmaya karar vermeden önce kendi konuşmalarından herhangi birini dinleyip dinlemediği sorusunu yöneltti. Zarrab ise buna karşılık, "Merakımdan birkaçını açtım ve dinledim" yanıtını verdi.

19:48 - Çapraz sorgu Whatsapp konuşmaları ile devam ediyor.

19:44 - Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab, "Süleyman Aslan Bey ile daha yakın bir ilişkide olduğumuz doğrudur" dedi.

19:42 - ABD'li gazeteci Adam Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab çapraz sorguda, "Atilla'dan ben de hoşlanmıyordum ve Süleyman Aslan'a şikayet ettim" dedi.

19:41 - Atilla'nın avukatı Fleming, Atilla'nın hiçbir zaman rüşvet almadığını söylerken, Zarrab'a "Ve Atilla sizi pek beğenmiyordu" sorusunu sorarken, Zarrab, "Bu doğru hanımefendi" cevabını verdi.

ZARRAB GÖRÜŞMEYİ REDDETTİĞİNİ DOĞRULADI...

19:40 - Zarrab, çapraz sorguda Hakan Atilla'ya hiçbir zaman rüşvet ödemediğini tekrar etti.

19:38 - Atilla'nın avukatı Cathy Ann Fleming, Zarrab'a kendisini tanıtıyor. Fleming, daha önce Zarrab'ın daha önce kaldığı federal hapishanede Zarrab ile karşılaştıklarını söyledi. Duruşma salonundaki ABD'li gazetecilerin iddiasına göre, Zarrab, Atilla'nın avukatlarıyla görüşmeyi reddettiğini doğruladı.

19:36 - Çapraz sorguya başlanması bekleniyor. Yargıç daha fazla sorusu olmadığını belirtti.

19:24 - ABD'li gazeteci Klasfeld, duruşmada Zarrab tarafından sevk edilen malların görüşüldüğünü söyledi. Klasfeld'in iddiasına göre, yargıçın "Hiç dondurulmuş tavuk budu ticareti yaptınız mı?" sorusuna Zarrab, "Hiçbir zaman tavuk ticareti yapmadım" cevabını verdi.

19:08 - Çapraz sorgu başlamadan önce tarafların üzerinde mutabık kaldığı şartların okunduğu ifade edildi.

18:55 - Oturuma kısa bir ara verildi. ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, aranın ardından Atilla'nın avukatlarının Zarrab'ı sorgulamaya başlayacaklarını söyledi.

18:33 - Mahkeme salonunda ses kayıtlarının dinlenmesine devam ediliyor...

18:07 - ABD'li gazeteci Klasfeld, Zarrab'ın "Halkbank ile yaptığım İran ticaretini gösteren sistem" olarak ifade ettiği ticari çizelgenin mahkeme tutanaklarındaki görüntüsünü paylaştı.

SÖZ KONUSU DÖKÜMAN...

17:47 - Mahkeme salonunda Türkçe ses kayıtları dinletiliyor. Zarrab'tan ses kayıtlarını doğrulaması talep ediliyor.

"ZARRAB'I SUÇLAYAN MEKTUP KAMU ERİŞİMİNE AÇILACAK"

17:42 - Gazeteci Brush, yargıç Berman'ın Atilla'nın avukatları tarafından yazılan ve Zarrab'ı cezasını hafifletmek için ifade 'uydurmakla' itham eden mektubun kamuoyunun erişimine açılacağını söylediğini iddia etti.

17:36 - ABD'li gazeteci Pete Brush'a göre, yargıç Berman, ABD'nin Zarrab'ın güvenilirliğine zarar verebilecek dökümanları Mehmet Hakan Atilla cephesiyle paylaşma konusunda süreci 'yavaşlatarak' Atilla cephesinin haklarına zarar vermediğini savundu.

ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, mahkemede Zarrab'ın hayali ihracatının kanıtı olarak sunulan Dubai gümrük formunun kayıtlardaki fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Tanık Reza Zarrab dünkü ifadesinde formda buğdayın menşeine 'Dubai' yazarak hata ettiklerini söylemiş, buna gerekçe olarak "Dubai'de buğday yetiştirilmiyor" ifadesini kullanmıştı.

17:35 - Yargıç Berman, davada tanığın ve iddia makamının kayda geçirdiği dosyaların kamuya açıklaması konusuna ilişkin açıklama yapıyor.

17:33 - Yargıç Berman, planlanan saatte yaşanan gecikmenin ardından duruşma salonundakilere 'Yerlerinize oturun' şeklinde seslendi.

17:21 - ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, davanın bir gün önceden belirlendiği gibi 17:15'te başlamadığını ve duruşma salonunun hâlâ boş olduğunu iddia etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum