Reza Zarrab konuştukça Erdoğan'ın oyları...

Reza Zarrab'ın açıklamaları gündemdeki yerini koruyor. ABD'de tartışma konusu olan davanın Türkiye'deki yansımaları üzerine, Millyet yazarı Özay Şendir ilginç bir yazı kaleme aldı.

Reza Zarrab konuştukça Erdoğan'ın oyları...
04 Aralık 2017 - 10:07 - Güncelleme: 04 Aralık 2017 - 13:27
ABD yönetimi Reza Zarrab üzerinden hükümete operasyon çekmekle suçlanıyor. 1 numaralı sanıkken bir anda itibarlı tanığa dönüşen Zarrab, hükümete ağır suçlamalar yöneltiyor. Peki Zarrab davası Erdoğan'ın oyunu düşürür mü?

Son günlerin yanıtı aranan sorusuna bugün Milliyet gazetesi yazarı Özay Şendir köşesinde yanıt verdi. Türkiye'de belli bir kesimin ‘Zarrab, New York’ta konuştukça, Türkiye’de Erdoğan’ın oyları düşecek’ havasında olduğunu hatırlatan Şendir, yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

 

"HER KARARIN SOKAKTAKİ ERDOĞAN'IN ETRAFINDA KENETLENMEK OLUR"

"Oysa sokakta dava daha farklı algılanıyor. ‘ABD, 15 Temmuz’da FETÖ eliyle yapamadığı darbeyi şimdi bir mahkeme aracılığıyla yapmaya çalışıyor’ diye düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Davayı, ‘Rusya’dan alınacak S-400 füze sisteminin intikamı’ olarak gören de var, 'ABD’nin Kürt politikasını hayata geçirmek için Erdoğan’dan kurtulma çabası’ diyen de. Zarrab gözaltına alındığında ortada S-400 pazarlığı falan yoktu ama fark etmez, sonuçta sokak böyle algılıyor.

Kendi arasında konuşmaktan sokakta ne konuşulduğunu takip edemeyenlerin önce bu noktaya dikkat etmeleri gerek. Kaldı ki, ülke solunun ABD politikalarına karşı olmayı hatırladığı, ülke sağının da yeni yeni öğrendiği bir dönemde çıkacak her kararın sokaktaki karşılığı, Erdoğan’ın etrafında kenetlenmek olur."

 

Özay Şendir'in yazısının tamamı

Hükümetin OHAL için yeni planı ne? Zarrab detayı da bomba!

YORUMLAR

  • 0 Yorum