Saadet Partisi, milletvekili listesini YSK'ye sundu: İşte adaylar

Saadet Partisi, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

Saadet Partisi, milletvekili listesini YSK'ye sundu: İşte adaylar
21 Mayıs 2018 - 22:09 - Güncelleme: 21 Mayıs 2018 - 22:33
 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi.

HDP’den aday olmayan Altan Tan, Saadet Partisi’nin İstanbul 3. bölge 1. sıra adayı oldu. Tan’ın CHP listelerindeki Saadet kontenjanından aday olduğu iddia edildi. Ancak Tan, dün, kontenjandan değil doğrudan Saadet Partisi adayı olduğunu açıkladı. Altan Tan’ın kardeşi Alaaddin Tan da partinin Diyarbakır 4. sıra adayı oldu.

Yine CHP’nin Aydın’da ayıracağı Saadet kontenjanından aday olması beklenen Mehmet İhsan Ayaydın, Saadet Partisi Aydın listesinde yer aldı. Ayaydın’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden arkadaşı olduğu belirtildi.

 

SP'nin Diyarbakır adaylarından birisi de Seyit Haşim Haşimi oldu. Haşimi; Refah Partisi’nden Cizre Belediye Başkanı ve Diyarbakır milletvekilli; Fazilet Partisi’nde de Diyarbakır Milletvekili olarak seçildi. 7 Haziran seçimlerinde AKP Diyarbakır adayı olan Haşimi, 1 Kasım’da yapılan seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ancak seçilemedi.

AKP kurucularından, MazlumDer’in eski başkanı Ahmet Faruk Ünsal, SP’nin listesinde Gaziantep 1. sıradan aday oldu. Ünsal, çözüm sürecinde Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer almıştı.

Batman’dan birinci sıraya adayı Faris Özdemir ise Raman aşireti liderlerinden biri olarak biliniyor. Özdemir daha önce 20 ve 21. dönem DYP sıralarından milletvekili oldu. Özdemir, 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP’ye destek verdi.

Refah Partisi eski milletvekili, Necmettin Erbakan’ın Başbakanlık yaptığı Refahyol hükümetinde Çevre Bakanlığı yapan Mehmet Ziyattin Tokar, Ağrı 1. sıradan aday gösterildi. Tokar, 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

Eski Askeri Yargıtay üyesi emekli hakim Albay Tanju Güvendiren Ankara 1. bölge 1. sıradan aday oldu. Emekli Hakim Güvendiren, Ergenekon davası sanıkları arasındaydı.

15 Temmuz darbe girişminin ardından çok sayıda kişinin ihraç edilmesine ve tutuklanmasına neden olan ByLock kullanımı gerekçesi ile ilgili hukuki açıklamalar yapan, çok sayıda insanın Mor Beyin uygulaması üzerinden istemi dışında Bylock’a yönlendirildiğini ortaya çıkaran avukat Ali Aktaş, Ankara 2. bölge 2. sıradan aday oldu.

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın avukat oğlu Muhammet Furkan Kamalak, Ankara 2. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı oldu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün gelini Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk İstanbul 3. bölge 3. sıradan aday oldu.

Saadet Partisi’nin listesinde iki gazeteci de yer aldı. Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz Balıkesir 1. sıradan, Fikret Bayram ise Bursa 2. bölge 2. sıradan aday gösterildi.

Saadet Partisi'nin 27. Dönem milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. YSK'ya sunulan listede yer alan isimler şöyle:

 

Listeye ulaşamıyorsanız burayı tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum