'Çift başlılık böyle gitmez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saraya çıkan AKP’lilere dert yandı… Cumhurbaşkanı-Başbakan çatışmasına atıfta bulunan Erdoğan, “Çift başlılığın düzeltilmesi gerekir” dedi.

'Çift başlılık böyle gitmez'
01 Mart 2016 - 08:22
 

Yeni anayasa için komisyon kurduğunu söyledi

 


Erdoğan, sarayda, 2001 yılında AKP’nin İstanbul il ve ilçe yönetimlerini kuran ve aralarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da bulunduğu isimleri kabul etti. Ziyaretçileriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sarayda geçtiğimiz hafta perşembe günü 30 kişilik AKP’li bir heyeti kabul etti. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye giden partililer, Erdoğan’a övgülerde bulundu. Cumhurbaşkanı ise gündeme ilişkin beklenmedik ve çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Saray-hükümet arasındaki gerilimle ilgili önemli ipuçları verdi.

“DÜZELTİLMESİ GEREKİR”

Hükümeti ‘yeterli çalışmayı’ yapmamakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarındaki ‘uyumsuzluğa’ dikkat çekti. Erdoğan, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümet arasındaki yetki karmaşası için de “Çift başlılık var. Bu böyle gitmez. Düzeltilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

KASAYI BOŞALTTILAR

Başbakanlık görevini Ahmet Davutoğlu’na bıraktığında Merkez Bankası’nın kasasında 127 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şimdi kasada 99 milyar dolar var. Bu tablo taşınamaz. Böyle giderse 2019 yılına kadar, 2001 krizinden daha büyük kriz çıkar” diye konuştu.

“DİNLEMİYOR, DİRETİYOR”

Merkez Bankası’nın faiz kararlarını da sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı, isim vermeden Başkan Erdem Başçı için “FED’i örnek alıyormuş. ABD’deki faizden haberin var mı? Bizdeki faizin düşmesi lazım. Dinlemiyor, kendi kararında diretiyor” diye konuştu.

20 KİŞİLİK KOMİSYON…

Yeni anayasa için özel çalışma yaptırdığını da anlatan Erdoğan, “Başdanışmanlardan oluşan 20 kişilik özel bir komisyon oluşturdum. Anayasa taslağı hazırlayacaklar. Onlarla (muhalefet partilerini kast ediyor) olmazsa, bizimkilere (AKP) taslağı vereceğim. Meclis’ten çıkarmak için mücadele edecekler” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum