Savaşmak ibadet mi....

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dünyadaki çatışmaların yüzde 60'ı Müslüman ülkelerde oluyor. Müslüman ülkelerin birçoğu, siyasi vekalet savaşları için oyun alanı oluyor" dedi.

Savaşmak ibadet mi....
08 Şubat 2019 - 22:50
İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen "Çalkantılı Dünyada Barış ve Güvenliği Başarmak" konulu panelde konuşan Kalın, küresel ölçekte kaos ve belirsizliğin yaşandığı bir dönemden geçildiğini vurgulayarak, sadece Müslüman ülkeler arasında değil, Batı, Avrupa ve Latin Amerika gibi birçok bölgede artan bir güvensizliğin ve geleceğe dair belirsizliğin olduğunu söyledi.



Artan güvensizliğin, popülist hareketlerin oluşması sonucunu beraberinde getirdiğini kaydeden Kalın, son yıllarda endişeye yol açan aşırı sağın, birçok Avrupa ülkesinde ana akım politikayı kontrol altına almaya başladığına işaret etti.



Kalın, halihazırda küresel düzenin, adalet üretmediğine ve zenginliğin adil paylaşımı konusunda başarısız olduğuna dikkati çekerek, dünyanın gittikçe zenginleştiğini fakat fakirlerin daha da fakirleştiğini belirtti.

"Dünyadaki çatışmaların yüzde 60'ı Müslüman ülkelerde oluyor. Bu, hepimiz için zor bir ders olmalı" diyen Kalın, Müslümanların karşı karşıya kaldığı sorunların üstesinden gelebilmesi için siyasi liderlik ve birliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.



Kalın, çatışmaların Müslüman ülkelerin sosyal enerjisini ve doğal kaynaklarını tükettiğinin altını çizerek, "Müslüman ülkelerin birçoğu, siyasi vekalet savaşları için oyun alanı oluyor" değerlendirmesinde bulundu

Kaynak Yeniçağ: "Dünyadaki çatışmaların yüzde 60'ı Müslüman ülkelerde"

YORUMLAR

  • 0 Yorum