Sertleşme Sorununa Yeni Alternatif

Sertleşme sorunu her ne kadar yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan bir hastalık olarak görülse de gençlerde de görülebiliyor.

Sertleşme Sorununa Yeni Alternatif
23 Haziran 2018 - 09:36
Türkiye’de 40 yaş üzeri erkeklerin yüzde 34’ü sertleşme sorunu yaşıyor. 60 yaş üstü erkeklerde bu oran yüzde 69’a çıkıyor. Ereksiyonu sağlayabilme ve sürdürebilme, erkekler için yaşamın vazgeçilmezlerinden olmasına rağmen sorun yaşayan erkeklerin sadece yüzde 5-10’u doktora başvuruyor.



Pek çok nedeni ve tedavi yöntemi olan sertleşme sorununda, son aşama olan cerrahi müdahale öncesinde alternatif tedavilere ihtiyaç var. Hastanede yatış gerektirmeyen ve ayaktan uygulanan şok dalga tedavi sisteminin uygun hastalarda yüz güldürücü sonuçları olduğunu söyleyen Liv Hospital Üroloji Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Muammer Kendirci “Penise uygulanan şok dalga şiddeti hastanın hissetmeyeceği kadar hafif ve ağrısızdır.



Uygun hastalarda tedavi sonrasında kalıcı sonuçlar sağlayabilir, dolayısıyla sertleşmeyi sağlamak için ayrıca ilaç kullanımına gerek kalmayabilir, ilaca yanıt vermeyen hastalar yanıt verir hale gelebilir” diyor.



Şok Dalga Tedavisi Nedir?


 


Reklam



Taş tedavisinde kullanılan şok dalgaları teknolojik gelişmelerle kalp yetmezliklerinde küçük damarların dolaşım kapasiteninin artırılması amacıyla kullanılmaya başlamıştır. Elektrohidrolik yöntemle oluşturulmuş geniş odaklı şok (ses) dalgalarının kullanımında edinilen başarılı sonuçlar sonrasında, kalp damarlarıyla benzerlik gösteren penisin damarsal kaynaklı hastalığı olan sertleşme sorununun kalıcı tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Sistem damarların düşük yoğunluklu uyarılmasıyla penise giden kan miktarının sürekli ve kalıcı şekilde artmasını sağlayarak sertleşme sorunu olan hastaların eski performanslarına ulaşmasına yardım eder. Hastanın penisine uygulanan şok dalgaları penis içinde bulunan kan damarlarının genişlemesini sağlar ve küçük damarları daha fazla kan taşıyabilir hale getirir. Kısaca; ereksiyonun gerçekleşmesini ve idamesini sağlayan kan miktarını artırır ve damarsal kaynaklı ereksiyon problemlerini tedavi eder. En büyük avantajı geniş bir hasta kitlesine hitap etmesi ve uygun hastalarda kalıcı sonuçlar sağlamasıdır.



Şok Dalga Tedavisi Kimler İçin Uygun?



Sertleşme sorunu için ağızdan ilaç tedavisi kullanan ve sorunun kalıcı olarak çözümünü isteyen hastalar için uygundur. Ayrıca, ağızdan alınan ilaçlara yeterince yanıt vermeyen hastalarda da düzelme sağlar.



• Kalp damar hastaları

• Kalp krizi geçmişi olanlar

• Yüksek tansiyonu bulunanlar

• Şeker hastalığına bağlı damar sorunu bulunanlar

• Periferik arter tıkanıkları olanlar

• Kronik sigara içmeye ve fazla kiloya bağlı sertleşme sorunu olanlar

• Yüksek kolesterole bağlı ereksiyon bozukluğu olan hastalar bu tedavi için uygun olabiliyor.



Ne Kadar Sürüyor?



Şok dalgalarıyla sertleşme sorunu tedavisi toplam 12 seanslık bir uygulamadır. Tedavi dönemi 3 aşamalıdır. İlk aşamada 3 hafta süreyle haftada 2 seans yapılır. İkinci aşama 3 hafta süreli istirahat dönemidir. Üçüncü aşamada yine 3 hafta süreyle haftada 2 kez olmak üzere uygulama yapılır. Bir hasta toplamda 12 seanslık tedavi alır. Her bir seans süresi ortalama 15 dakikadır. Her bir seansta penisin 5 değişik bölgesine ortalama 3’er dakika toplam 15 dakikalık düşük yoğunlukta şok dalgası uygulanır. İlk uygulamalardan itibaren hastalar sonuç almaya başlar, ancak tedavinin kalıcı olması için mutlaka 12 seanslık uygulama gereklidir.



Hasta Acı, Ağrı, Sızı Hissetmiyor



• Penise uygulanan şok dalga şiddeti hastanın hissetmeyeceği kadar hafiftir.

• Uygulama sırasında veya sonrasında hasta ağrı hissetmez, yani ağrısızdır. 

• İlaçsız bir tedavi yöntemidir. Bildirilmiş yan etkisi yoktur. 

• Tedavi süresince yatış gerektirmez, ayaktan uygulanan bir tedavi yöntemidir. 

• Cerrahi bir yöntem olmadığı için anestezi gerektirmez. 

• Başarı oranı yüksektir ve uygun hastalarda uygulama sonrasında kalıcı sonuçlar sağlar, dolayısıyla sertleşmeyi sağlamak için ayrıca ilaç kullanımına gerek kalmayabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum