Squirting nedir kadınların orgazm anında fışkırttığı sıvı...

Squirting nedir? Her kadında squirting olur mu? Orgazm olan kadının sıvı fışkırtması normal midir? İşte cevaplar...

Squirting nedir kadınların orgazm anında fışkırttığı sıvı...
26 Temmuz 2018 - 09:18 - Güncelleme: 26 Temmuz 2018 - 09:26





Günümüzde cinselliğin hala bir tabu olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, kadınlarda orgazm konusu hakkında merak edilen soruları cevapladı. Orgazm konusunda, özellikle erkekler ile ilgili olarak pek çok bilinen gerçeklik mevcuttur. Genel toplum yapılarından dolayı da, erkekler ile ilgili cinsel yaşam üzerine çok fazla araştırma yapılmaktadır. Kadınlar, bazı toplumlarda cinsel yaşamları açısından her ne kadar daha rahat olsalar da, genel bir baskı her toplumda söz konusudur. Bu yüzden araştırmalar kısıtlı, öğrenilen bilgiler ise çoğunlukla kulaktan dolma ve yanıltıcıdır.

ORGAZMI KONUŞMAK BİLE HALA TABU

Cinsel yaşamda deneyim konusunda da genelde erkekler kadınlardan birkaç adım daha önde bulunmaktadır. Toplumumuzda ise, kadınlar cinsellik konusunda merak ettiklerini doktorlara danışmak bir yana, kendi aralarında bile konuşmaya çekinmektedir. Bu konular arasında da en büyük tabulardan biri de kadınlarda orgazmdır.

 



  

61







KADIN ORGAZMI ERKEKLERE GÖRE DAHA YAVAŞ GERÇEKLEŞİYOR

Kadın orgazmı erkeklerdeki kadar hızlı gerçekleşmemektedir. Yapılan pek çok araştırmaya göre, kadınlarda orgazm çoğunlukla zihinsel olarak gerçekleşmektedir. Fakat son yıllarda çok daha popüler olan konulardan biri ise G noktası uyarılması ile yaşanılan vajinal orgazm ile fiziksel olarak da bu hazza ulaşılabileceği düşünülmektedir. G noktası ile ilgili olarak halen tam net bir kanı bulunmamaktadır. Kadınlarda orgazm süresi biraz daha uzundur. Sadece vajinal uyarılma ile orgazmın yaşanılmayacağını ve bu sebeple de G noktasının varlığının gerçek olmadığının iddia edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de, kadınların korkulu rüyası vajinismus sorunudur. Vajinismus, kadınların ilişkiye girmesine engel olan, şiddetli tepkilere, hatta acı ve ağrıya da neden olabilen, bir psikolojik ket vurma durumudur.

 

 



  

62







PSİKOLOJİK TEDAVİSİ YAPILABİLİR!

Vajinismus sorunu ile karşı karşıya kalan kadınlar, ilişkiye girmekten çekinir, korkar, ilişkiye girmeye zorlandıklarında acı-ağrı duyabilir, ağlama krizlerine girebilir ya da partnerlerine fiziksel tepki gösterebilirler. Bu sorunun psikolojik olarak tedavi edilebilir olması da, orgazmın da psikolojik olduğu düşüncesini pekiştirmektedir. Diğer taraftan, yapılan bilimsel ve deneysel çalışmalara göre ise; uygun ortam, doğru partner ve partnerin kadının orgazmı için harcadığı çaba, vajinal orgazmın da mümkün olabileceğini göstermektedir. 



  

63







G NOKTASI NEDİR, G NOKTASI HER KADINDA VAR MIDIR?

G noktası, kadınlarda orgazm noktası olarak adlandırılmaktadır. G Noktası denilen bölgenin, uretus (rahim) ile meshane (idrar kesesi) arasında, erkeklerdeki, prostata benzer bir bez olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda bu noktanın her kadında olmadığına karar verilmiştir. Vajinal orgazm yaşadığını belirten kadınlar ve vajinal orgazm yaşamadığını belirten kadınlar arasında yapılan araştırmalarda ise; vajinal orgazm yaşadığını belirten kadınların G noktası olarak adlandırılan bölgeleri ile idrar kesesi arasındaki duvar daha kalındır. Cinsel birliktelik ya da mastürbasyon sırasında, kişi kendini hazır hissettiği takdirde, bölgenin doğru şekilde uyarılması, idrar kesesine bası yaparak hazzın daha yoğun hissedilmesine olanak sağlar. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum