Survivor neden izlenmiyor?

Acun’un altın yumurtlayan tavuğu ölüyor mu? Survivor Türkiye – Yunanistan izlenmiyor! Çok net oldu değil mi?

Survivor neden izlenmiyor?
15 Şubat 2019 - 19:46 - Güncelleme: 15 Şubat 2019 - 20:02
Ama gerçekten öyle... İzleniyor elbette, ama eskisi kadar değil. Hafta içi ilk 10’a bir şekilde giriyor, Cumartesi geceleri de gün birincisi oluyor ama eski yarışmaların reyting başarısı düşünüldüğünde Türk ve Yunan takımlarının kapıştığı Survivor’un en az izlenen sezon olduğu ortada. Halbuki gücünü hamasetten alan bu Türk-Yunan kapışmasının reyting rekorları kırması bekleniyordu. (Bir Ekşi Sözlük deyimiyle: yoğurtlu sosun içimi rahatlatması gerekiyordu).

Çünkü bu kez izleyene keyif vermiyor! Survivor’ın izlenme sebeplerini bir başka yazımda yazmıştım. Önceki organizasyonlar her yaş grubunu, kadınları ve erkekleri aynı anda ekran karşısına oturtan tek yapımdı. Kadın-erkek-genç-yaşlı-ortaokul terk ya da üniversitede yüksek lisans öğrencisi… Hepsi Survivor izliyordu! Ama bu sefer gençler hedeflenmiş gibi ve bu çok stratejik bir hata... Televizyon imparatorluğunu ¨evde dolma doldururken televizyon izleyen anneler klanı¨ yönetiyor. Annelerin ilgisini çekemiyorsan Müge Anlı’nın sabah yayının bile gerisine düşersin, normal.

Survivor, televizyonda yayınlanan en erotik şeydi. Boylu poslu kaslı adamlar, güzel vücutlu kadınlar adada şortlarla-bikinilerle bir o yana bir bu yana koşturuyordu. Kimse inkâr etmesin; bunu izlemek herkesin hoşuna gidiyordu. Acun’un en büyük hatası ¨adada yaşam¨ fantezisini adada yarışmaya indirgemiş olması...

Ünlü şart! Çünkü seyirci ünlüleri eziyet çekerken görmeyi seviyor. Evet, Survivor biraz da ruhumuzdaki işkenceciye hitap ediyor. Magazin sayfalarında en bakımlı halleriyle boy gösteren ünlüleri adada açlık içinde perişan ve yarışmalarda oraları buraları uff olurken görmeyi seviyoruz. Acun seyirciyi bu katarsisten mahrum bırakmamalıydı.

Türk halkı altyazı okumayı sevmez, kendi dilini izlemek ister ki biliyorsunuz bu tür programlar izlenirken insanlar bir yandan başka şeylerle de uğraşıyor. Yüzüklerin Efendisi değil ki ekrana kitlenip kalasın. Bu da yordu insanları...

Ayrıca biz artık Yunanlardan nefret etmiyoruz, o biraz Tansu Çiller zamanında kaldı. Yazın bütün Türkler Yunan adalarında, birlikte uzo içiyor, sirtaki yapıyor. Onlar da Bodrum’da. Yaz gelse de Kos’a gidip Caravelle’nin denize en yakın masasına otursam diye düşünüyorum mesela... Halbuki yeni bir sürü düşmanımız var, seç-beğen-al! Aslında en iyisi sene olmuş 2019 iken milletler arasında husumet yaratmamak. Çok sevdiğim bir Youtube kanalı var; Dört Yabancı Bir Türk... Koreli Chabby, Amerikalı Louis, Kenyalı Jey Jey, İtalyan Michele ve Türk Ekin... Birlikte yaptıkları sohbetlerle hem güldürüyor hem de yüreğimi ısıtıyorlar. Açıkcası onu izlemeyi tercih ediyorum, kimse alınmasın. Sen reyting ve reklam alacaksın diye ben Edirne’den sonrasından nefret edecek değilim.

En mühimini de sona sakladım; şu ¨kendin ünlü et kendin tüket¨ meselesi çok sıkıntılı. Survivor'un açıklanan ilk yarışmacısı MasterChef programından tanınan Hakan Kanık olmuştu. Ünlülerle gönüllülerin kapıştığı Survivor, giderek yarışmacıları TV8 ekranlarında ünlenmiş kişilerden seçilen bir şeye dönüştü. Bu durumlar sözleşmeyle sağlanıp yapımcı ve yarışmacı için menfaat sağlıyor olabilir ancak unutulmasın ki Survivor dışında TV8’i izlemeyen seyirciler var. Onlar için bu kişiler izleme hevesi yaratmayacaktır. İlk Survivor’ların kadrosu tüm Türkiye’yi ekrana kilitleyen insanlardan seçiliyorken şimdi neredeyse kapalı devre bir yayıncılığa geçildi. Bazı isimler TV8’in programlarında oradan oraya gezip duruyorlar. Arada da şu Murat Özdemir felaketindeki gibi durumlar yaşanıyor. O da aslında bir programda bir bölümden fazla yer etmeyecek bir figürken reyting getireceğinden emin bir şekilde MasterChef’e transfer edilmişti. Bu insanları başka kanallarda göremiyoruz, ünleri buradaki programlarla sınırlı olunca, oyun dışı kaldıklarında sistem hatası verip sosyal medyada saçmalamaya başlıyorlar. 

Tüm bunlar bir yergi gibi görünse de aslında bedavadan danışmanlık hizmeti. Sektörün Medyaradar’ı ne kadar yakından takip ettiğini biliyorum. Teşhisimi yaptım, tedavisini de yazıyorum: Survivor eski basit ama oyalayıcı ruhuna kavuşursa seyirciyi yeniden yakalar yoksa Acun’un altın yumurtlayan tavuğu ölmek üzere... 

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum