Suudi Arabistan medyasına şok Kudüs yasağı

Suudi Arabistan'da medya kuruluşlarına ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili yasak geldi.

Suudi Arabistan medyasına şok Kudüs yasağı
10 Aralık 2017 - 22:11
El Arabi el Cadeed gazetesi, Suudi Arabistan mahkemesinin medya kuruluşlarına ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili çok fazla yayın yapmamaları konusunda bildiri gönderdiğini yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasıyla ilgili çok fazla yayın yapılmamasına dair talimatın ülkedeki televizyon ve radyoların yöneticileriyle, gazetelerin editörlerine gönderildiği söylendi.

Suudi Arabistan ve Bahreyn elçilikleri vatandaşlarını protestolardan uzak durmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Suudi Arabistan Twitter sayfasından yaptığı açıklama, "Ürdün'de yaşayan vatandaşlarımızı ve Ürdün'de okuyan öğrencilerimizi güvenliklerini korumak adına halka açık yerlerdeki protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz" denildi.

 



 

Bahreyn elçiliğinin de resmi internet sitesinden benzer açıklama yapılarak, halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Bu uyarılar, siyasilerden ve aktivistlerden sosyal medyada tepki aldı. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum