Terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beklenen Afrin harekâtı dün başlamış, 72 savaş uçağı terör hedeflerini peş peşe vurmuştu. Türk tankları, 'Zeytin Dalı' harekatı kapsamında sabah saatlerinden itibaren sahada ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

Terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor
21 Ocak 2018 - 11:02
Genelkurmay dün saat 17.35’te harekatı dünya kamuoyuna duyurdu. PYD’ye ait gözlem noktaları, mevziler ve verici istasyonlarını vurdu.

Hedeflerin insansız hava araçlarıyla işaretlendiği ve F-16’ların attığı lazer güdümlü bombalarla vuruldukları öğrenildi. ‘Lantirn’ adı verilen gece görüş kabiliyetine sahip F-16’ların da aralarında olduğu savaş jetleri hedeflerine bomba yağdırdı. Güdümlü bombalar arasında nüfuz edici bombalar da bulunuyor. Uçakların havada yakıt ikmali için bir tanker uçağı ile havadan erken uyarı ve kontrol uçağı da (AWACS) harekat boyunca görev yaptı. Vurulan DEAŞ hedeflerinin İdlib’in güneyinde oldukları bildirildi.

Kilis Valiliği ’Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdüğü Suriye sınırındaki bazı bölgeleri, 15 gün süreyle ’özel güvenlik bölgesi’ ilan etti. Açıklamada şöyle denildi: "Kilis’in merkez ilçe mülki sınırları içerisinde yer alan Akçabağlar, Demirışık, Doğançay, Tahtalı, Duruca, Beşenli köyü ile Aşağı ve Yamaç mezraları, Hacipoğlu, Süngütepe, Kocabeyli, Saatli, Güneşli, Mağaracık, Çalkaya, Bulamaçlı, Gözkaya, Gülbaba, Çerçili, Hisarköy, Deliosman köylerinde ve kırsalında, ’Zeytin Dalı Harekatı’na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve söz konusu terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatlarının selameti bakımından 20 Ocak Cumartesi günü saat 24.00'ten itibaren 3 Şubat Cumartesi günü saat 17.00ye kadar olmak üzere 15 gün özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir" denildi.


Afrin’in içinden ilk görüntüler geldi

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum