Tevrat'taki İsrail ve referandum!

ABD Başkanı iken Clinton, "ABD gündemindeki öncelikli ilk 10 konunun merkezinde Türkiye bulunuyor" demişti.

Tevrat'taki İsrail ve referandum!
21 Eylül 2017 - 11:44 - Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 21:48
Aradan gecen yıllar içinde görüldü ki CIA'nın organize ettiği IŞİD projesiyle asıl müdahale edilmek istenen ülke, Suriye üzerinden Türkiye idi. Türkiye geç de olsa uyandı ama büyük bedeller ödedi.

Bugün Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, ABD, İngiltere ve İsrail'in söylemiyle "Orta İsrail" kurulmak isteniyor! Bu durumda "Kuzey İsrail" neresi oluyor? Türkiye'nin Güneydoğusu değil mi?

Dolayısıyla ABD, Irak'ı işgal ederken, Barzani'ye silâh desteği verirken, IŞİD'i kurup ortalığı karıştırarak Suriye'ye müdahale gerekçesi oluştururken, aslında Türkiye ile mücadele ediyordu!

***

2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgaline Türkiye'nin destek vermesi için medya üzerinden yalan haberlerle kamuoyu oluşturuluyordu.

ABD'nin planında Irak'taki Türkmenlere yer yoktu. Planın birinci bölümü, silahlandırılmış 100 bin Kürt'ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni oyalamasına dayanıyordu

ABD, Türk uçaklarına karşı Barzani'ye uçaksavar verirken, 40 bin askerini Güneydoğu'da bırakarak, Türkiye'yi kımıldayamaz hale getirmek istiyordu. Türkiye, Çorlu'dan, Sabiha Gökçen Havaalanı'na, Afyon'a, Konya'ya, Mersin'e, hatta Antalya'ya, İskenderun'a, Adana'ya, Malatya'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Diyarbakır'a, Mardin'e, Batman'a, Şırnak'a ve Hakkâri'ye kadar ayrıca Samsun'dan Trabzon'a kadar işgal ediliyordu... Mondros Mütarekesi sonrasında da işgal bu bölgeden başlamıştı.

***

ABD, Kuzey'den girdikten sonra, ilk iş olarak, şehir dışında 100 bin kişilik çadır kentte beklettiği Kürtleri, Kerkük'e sokarak, nüfus yapısını değiştirecek ve Barzani-Talabani'ye dayanarak petrole el koyacaktı. Kuzeyden giremediler ama Irak'a, güneyden girdiler. Kerkük'ü de Barzani'ye işgal ettirdiler. Türkmen şehri Telafer'e de operasyon yaparak etnik temizlik yaptılar.

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum