Türkiye'de yayın alanı sadece otizm olan bir yayınevi kuruldu. "AAPC-TR".

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan “İşte Bu Yüksek İşlevli Otizm” kitabı AAPC-TR dünya çapında bilinen; AAPC Publishing ( Autism- Asperger Publishing Company) yayınevinin Türkiye şubesi tarafından basıldı.

Türkiye'de yayın alanı sadece otizm olan bir yayınevi kuruldu. "AAPC-TR".
19 Ekim 2017 - 11:07
Otizm spektrum bozukluğu (OSB) hakkında 200'den fazla kitap ile dünyanın önde gelen otizmle ilgili yayın yapan şirketi, 2017 yılı itibariyle Türkiye’de yayıncılık hayatına merhaba demiştir. Spektrumda bulunan bireyler, aile üyeleri ve profesyoneller için yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı kitaplar yayınlamak AAPC Yayıncılığın temel amacı olmuştur. Kurucu Dr. Brenda Myles Tüm dünyada 1000’den fazla sunum yapmış ve OSB hakkında 250’den fazla makale ve kitap yazmış olan AAPC Publishing Kurucusu Dr. Brenda Myles, OSB üzerine çeşitli merkezlerin danışmanlığını (Ohio Center for Autism and Low Incidence/OCALI, Ziggurat Group), ayrıca yüksek lisansını ve doktorasını yaptığı Kansas Üniversitesinin Özel Eğitim bölümünde profesörlük yapmıştır. Tüm bunların yanı sıra Dr. Myles, çeşitli kuruluşların (Scientific Council of the Organization for Autism Research (SCORE), College Internship Program, Early Autism Risk Longitudinal Investigation Network, and ASTEP – Asperger Syndrome Training and Education Program) yönetim kurulundadır. Ayrıca, Teksas Üniversitesi tarafından yürütülen son araştırmada Dr. Myles dünyada OSB hakkında en üretken ikinci uygulamalı araştırmacı olarak kabul edilmiştir. AAPC Publishing, ortaklarından olan Serdar Marun’un Türkiye ile görüşmeleri sonucu Sayın Doç. Dr. Yeşim Güleç- Aslan tarafından verilen çeşitli istatistiki bilgiler ve belirlenen ihtiyaçlar doğrultusundaTürkiye şubesini açmaya karar vermiştir. “İşte Bu Yüksek İşlevli Otizm” kitabının editörü Sn. Doç. Dr. Yeşim Güleç- Aslan halen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çeşitli kurumlarda eğitimci ve araştırmacı olarak çalışan Dr. Güleç-Aslan, yakın zamanda Emory Üniversitesi ve Marcus Otizm Merkezinde (Emory University, Department of Pediatrics, School of Medicine, Marcus Autism Center, Atlanta, USA) misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Otizm spektrum bozukluğu, erken özel eğitim ve uygulamalı davranış analizi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

“İşte Bu Yüksek İşlevli Otizm” Kitap, Yüksek İşlevli Otizmi olan ve aslında otizm tanılı çocukların günlük hayatta edindikleri deneyimleri ve karşılaştıkları zorlukları anlatmaktadır. Bu kaynak, okul öncesi ve okul çağı grubundaki otizmi olan çocukların akranlarında ve eğitimcilerinde farkındalık yaratarak, otizmi olan çocukların ve ailelerin yaşantılarını kolaylaştırabilecektir. Kitap ayrıca otizme sahip çocukların kendileri hakkında anlamadıkları noktaları anlamalarına yardımcı olmak için yol gösterici niteliktedir. “Bu kitap, Otizmi olan çocukların sahip oldukları özellikleri çocuğun ailesine, yakınlarına ve aslında toplumdaki tüm bireylere öğretmek için harika bir kaynak niteliği taşımaktadır. “AAPC-TR Yayıncılık”e-yayınevi Türkiye’nin değerli uzmanları ile bilimsel çalışmalara dayalı çözümlerle uygulama alanının ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecektir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum