Türkiye'ye mali saldırı başladı!

Türk borsasında sert satışlar, TL’de değer kaybı ikinci günde de devam ediyor .

Türkiye'ye mali saldırı başladı!
11 Nisan 2018 - 09:33 - Güncelleme: 11 Nisan 2018 - 18:32
Salı sabah saatlerinde Çin Başkanı Xi’nin olumlu açıklamaları ile ticaret savaşı risklerinde azalma gözükürken piyasaların güne iyimser bir başlangıç yapacağına dair görüşler artmıştı.

ABD ve Rusya arasındaki askeri çatışma riski de Trump’ın karşılık verme konusunda aceleci olmayacağız, zamanı tartışmayacağız beyan ile azalmıştı.

Bu bakış açısını destekleyen en önemli unsur ise altın fiyatlarında yukarı hareketlerin görülmemesi olmuştu. Zira Kore yarımadasında füze gerginliği çıktığında altının ons fiyatı 1350 dolara kadar çıkmıştı. Ancak ons altın Salı günü 1336 dolar seviyesinde seyrederek piyasanın askeri çatışmayı fiyatlamadığını gösterdi.

Ancak Borsa İstanbul’da sert satışların görülmesi endeksin olumlu açılıştan sonra birden 110 bine düşmesi, yüklü miktarda senet satışlarının altında ekonomik bir operasyon olma ihtimalini akıllara getirdi.

Eş zamanlı olarak Rusya borsasındaki gerileme ve TL ile birlikte Ruble’nin de değer kaybetmesi hedefte iki ülkenin olduğunu gösteriyor. Batı ile “ajan” ve “güya kimyasal saldırı” krizi yaşayan Rusya ve Münbiç’te Amerikan ordusunun karşısına dikilmiş Türkiye…

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum