Türkiye'den ABD'ye Vergi Misillemesi:

Türkiye, ABD’den ithal edilen 22 malın ithalatına yüzde 5 ila 70 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi getirdi. Karara göre ABD’den ithal edilecek Amerikan viskisine yüzde 70, pirince yüzde 25, otomobile ise yüzde 60'lara varan oranlarda gümrük vergisi uygulanacak.

Türkiye'den ABD'ye Vergi Misillemesi:
27 Haziran 2018 - 22:14 - Güncelleme: 27 Haziran 2018 - 22:23


ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyum ithalatına yönelik kısıtlamalarla tüm dünyada ticaret savaşlarını başlatırken, Türkiye de dahil bir çok ülke ve bölgeden sırayla misilleme hamleleri geldi. 

Çin, Kanada ve Meksika’dan sonra geçen hafta Avrupa Birliği (AB) de ABD’ye karşı tedbirlerini devreye soktu.













Ekonomi Bakanlığı

 
✔@_TCEkonomi



 




 

ABD’nin Demir-Çelik ve Alüminyum ithalatında ilave gümrük vergisi tahsil etmesine karşı önlemlerimize ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 25/6/2018 tarihli ve 30459 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

15:31 - 26 Haz 2018



 
19 kişi bunun hakkında konuşuyor





 




 



 








Stoklar bitene kadar satılacak




 
Stoklar bitene kadar satılacak


Türkiye’nin ABD’den ithal ettiği otomobiller sadece Amerikan markaları kapsamıyor, BMW, Mercedes gibi lüks Alman markaları da bu misillemeden ciddi oranda etkilenecek. 

Misillemeden etkilenecek Amerikan markaları ise Jeep ve Ford olacak. Jeep’in Grand Cherokee, Cherokee ve Wrangler modelleri ABD’den gelirken, Ford’un ise Türkiye’ye sadece Mustang modeli ABD’den ithal ediliyor.  

BMW ve Jeep ek vergi misillemesine karşı ABD’den ithalatı 21 Haziran öncesinde tamamlayarak 2-3 aylık stoka ulaştı. 

Yani aksi bir karar çıkmadığı takdirde, BMW’nin X3 ve X5, Jeep’in ise Grand Cherokee ve Wrangler modelleri önümüzdeki 3 ay boyunca ek vergi zammı görmeden satılacak.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum