Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi

ABD ile Türkiye arasında vizeleri durdurma misillemesi ile bir düello yaşanıyor. ABD'nin vizeleri durdurma kararına Türkiye'de aynı şekilde karşılık verdi. Peki Türkiye'nin vizeleri durdurma kararından kimler etkilenecek, kapsamda kimler var?

Türkiye'den ABD'ye vize misillemesi
09 Ekim 2017 - 11:52
ABD'nin aldığı vize kararının ardından gece yarısı Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de son dakika kararını ilan etti. Türkiye benzer bir adım atarak ABD vatandaşlarına uyguladığı vize ve e-vize uygulamalarını askıya aldı. 

Türkiye’nin misilleme kararı Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan kısa bir açıklamayla duyuruldu. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ABD vatandaşlarının sınırda vize ve elektronik vize uygulamalarının askıya alındığını bildirdi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nin açıklamasının ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin açıklamasıyla benzer ifadeler içermesi dikkat çekti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.”

KARAR KİMLERİ NASIL ETKİLEYECEK? 

Türkiye'den ABD'ye gidecek olan Türk vatandaşları, ABD'nin Türkiye'deki büyükelçiliğinden vize alıyor. Dolayısıyla vize almadan Türkiye dışına çıkmıyor. Ancak ABD vatandaşları vizelerini Türkiye'ye geldiklerinde havalimanı ve sınır kapılarında alıyor. 



Türkiye'nin ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya alması en çok da Türkiye'ye gelmekte olan ABD vatandaşlarını etkileyecek. Zira karar alındığında uçakta olan ABD vatandaşları Türkiye'ye indiklerinde vize verilmediği  için geri gönderilecek. Aynı şekilde Türkiye'ye gelmek için uçak bileti alan ABD vatandaşları da bu durumda biletlerini iptal etmek zorunda kalacaklar.

 

ABD vizeleri neden durdurdu? Kimleri etkileyecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum