Ünlü doktor uyardı: Hamile kadınlar yatakta bunu sakın yapmayın

İngiltere'nin çok okunan websitelerinden Metro'da bugün yer alan bir haber hamileler arasında ciddi bir tartışma başlattı. Gazeteye konuşan iki uzman hamile kadınların partnerleriyle oral seks yapmalarının bebeklerinin sağlığını olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Ünlü doktor uyardı: Hamile kadınlar yatakta bunu sakın yapmayın
09 Eylül 2017 - 11:16
Haber sitesine konuşan pratisyen hekim ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STI) uzmanı Terri Warren, hamilelikte kadınların oral seks yapmaması gerektiğini söyledi. Oral seksle birlikte cinsel yolal bulaşan hastalıkların yayılma riskinin daha fazla olduğunu söyleyen Warren, “Bağışıklık sistemi hamilelerde daha kırılgan oluyor. En büyük risk hamileliğin son 3 ayı içerisinde kadına uçuk bulaşmasıdır” dedi.

The Good News About The Bad News: Herpes: Everything You Need to Know (Kötü Haber Hakkında İyi Haber: Uçuk: Bilmeniz Gereken Her Şey) isimli bir kitabı da bulunan Warren, “Eğer hamilelikte anneye uçuk bulaşırsa çocuğunun da uçuğunun çıkma ihtimali yüzde 50’dir” dedi.

Royal London Hospital’da kadın doğum uzmanı olarak çalışan Joe Aquilina da Warren’ı destekleyen bir açıklama yaparak, “Hamile kadınlar oral seksten uzak durmalı” dedi.

Metro.co.uk’e konuşan, “Eğer erkeğin dudaklarında uçuk varsa ve hamile kadın oral seks yaparsa, hastalık ona da bulaşabilir. Eğer çocuğa enfeksiyon bulaşmamasını istiyorsanız doğal doğum yapmayın” dedi.

Prezervatif kullanımına rağmen cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılabileceğini söyleyen yetkililer, her halükarda hamile kadınların risk altında olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum