Usta gazeteci Tanju Cılızoğlu ile "Kurumsal Kimlik ve CHP" söyleşisi

Türkiye’nin yöneticilerini tanımış, birçok önemli olaya, tarihsel dönemeçlere tanıklık etmiş 63 yıllık gazeteci Tanju Cılızoğlu, “Kurumsal Kimlik ve CHP” başlıklı söyleşisiyle 1 Aralık Cumartesi günü saat 16’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde olacak…

Usta gazeteci Tanju Cılızoğlu ile "Kurumsal Kimlik ve CHP" söyleşisi
01 Aralık 2018 - 10:49 - Güncelleme: 01 Aralık 2018 - 22:11
Önemli dönemleri ve siyasetçileri mercek altına almış bir isim olan usta gazeteci, birçok gazete ve dergide çalıştı.

12 Mart muhtırasıyla solcuların gözaltına alındığı dönem, Cılızoğlu Türkiye İşçi Partili olması ve Komünizm’i övdüğü suçlamasıyla hapse atıldı. Bu dönemi “Balyoz” adlı uzun hikâyesinde anlattı.

1994’te Kocaeli’ye yerleşen Tanju Cılızoğlu, bir süre Tüpraş’ta basın danışmanlığı, Özgür Kocaeli gazetesinde yazarlık yaptı. 2004’te kendisine ait “Değişim 41” gazetesini çıkarmaya başladı.

“Çağlayangil’in Anıları-Kader Bizi Una Değil, Üne İtti”, Gazetecilik deneyimlerini aktardığı anılarını içeren ve üç baskı yapan “Güzel Yaşadım” kitaplarına imza atan Cılızoğlu, Bülent Ecevit’in ilk genel sekreteri Kamil Kırıkoğlu’nun anılarını yakın zamanda “Kamil Kırıkoğlu İnönü ve Ecevit’i Anlatıyor” isimli kitabında yayınlamıştı.



Moda’da bulunan Tarihçi Kitabevi’nde her hafta cumartesi günü düzenli olarak gerçekleştirilen söyleşi dizisinin 267.’sinin konuğu olan Tanju Cılızoğlu, 1 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak ve sohbet tadında gerçekleşecek söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayacak.



http://www.tarihcikitabevi.com/soylesilerimiz/267-soylesi-tanju-cilizoglu-kurumsal-kimlik-ve-chp

YORUMLAR

  • 0 Yorum