Usta yazar hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan hayatını kaybetti...

Usta yazar hayatını kaybetti
19 Kasım 2018 - 09:39
Gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan hayatını kaybetti.

Günçıkan'ın cenazesi bugün ikindi namazını takiben Karacaahmet Mezarlığı içerisinde yer alan Şakirin Camii'nde kılınacak. Günçıkan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak. 

Güçıkan'ın ölüm haberini, CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından duyurdu. Yarkadaş, "Uzun yıllar Cumhuriyet'te görev yapan, kadın ve insan hakları haberlerinin ısrarlı takipçisi sevgili meslektaşım Berat Günçıkan'ı kaybettik. Günçıkan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye yazdı.



BERAT GÜNÇIKAN KİMDİR

Yazılarında feminist kimliğini öne çıkaran Günçıkan 1959’da Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okudu. Gazeteciliğe Eskişehir’de yerel gazetelerde çalışarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Adana bürosuna geçti. Cumhuriyet gazetesinde ve Cumhuriyet Dergi’de yayımlanan belgesel röportajları ve dizileri Haraşo’dan Nataşa’ya / Beyaz Ruslar - Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları, Cumartesi Anneleri, Milliyetçilik / Linç Kültürünün Tarihsel Kökeni isimleri altında kitaplaştırdı. 









 




YORUMLAR

  • 0 Yorum