Uzaylılar Kış Uykusunda mı Uzaylılar Bizimle Niye İletişime Geçmiyor Aestivation Hipotezi Nedir

Yıllardır Dünya üzerinde farklı Gezegenlerden gelen, Dünya dışı varlıkların dünyamızı ziyaret ettiği, iletişime geçtiği ve hatta klasik filmlerden örnek verirsek dünyamızı istila edecekleri teorileri ve haberleri çıkmaktadır.

Uzaylılar Kış Uykusunda mı Uzaylılar Bizimle Niye İletişime Geçmiyor Aestivation Hipotezi Nedir
13 Eylül 2018 - 21:17

lk UFO görülmesi olayından (İlk UFO  Türkiye'de görülmüştürİlk UFO görülme Vakası Türkiye'de mi oldu yazımıza bakabilirsiniz) itibaren 100 yılı aşkın süredir evrende yaşayan Dünya dışı varlıkların geldiğine görüldüğüne ilişkin ortaya iddialar atılsa da net ve resmi bir kanıtın olmaması sebebiyle acaba uzaylı yok mu ya da tüm bunlar hayal ürünü mü iddiaları ortaya atılmaktadır.



Çoğu kişi bunu düşük bir iddia olarak görüp uzaylıların gerçek olduğuna inanmakta olup, 1950 yılında Oxford Üniversitesi akademisyenleri tarafından yapılan ve hipoteze göre yıllardan beri konuşulan uzaylıların neden görünmediği ve neden insanoğlu ile iletişime geçmediği konusunda bir varsayımda bulunmuşlardır. Bunun nedeninin evrenin ısısı olduğu iddia edilmektedir. Uzaylıların bir nevi Kış uykusunda olduklarını, hibernsiyon durumunda olduklarını öne süren iddiaya Aestivation hipotezi denmektedir.

Peki bu teoriye göre uzaylıların neden uykuya geçtiği sorusuna karşılık Aestivation hipotezi ortaya atanlar şu görüşte bulunmaktadır.

-Uzaylılar bizden medeniyet olarak daha ileride oldukları için kendilerini dijital bir forma çevirdiler ve bu sebepten, evrendeki sıcaklık düştüğünde daha az enerji de daha verimli çalışabileceklerini biliyorlar. Buna örnek olarak bilgisayarların düşük ısıda daha verimli çalışması örnek gösterilmektedir.



-Aestivation hipotezine göre bizden daha zeki olan bu canlılar, tekrar uyanmak ve aktif olmak için evrenin ısısının düşmesini bekliyorlar.
Evrende bulunan dünya benzeri Yaklaşık 400 milyar Güneş benzeri yıldız ve çevresindeki gezegenlerin hiç birinden ses soluk çıkmamasının ve uzaylıların bizimle irtibata geçmemesinin cevabı olarak tanımlanan Aestivation hipotezi, Dünya dışı yaşam ile hala iletişim kurulamamış olmanın adının verildiği Fermi Paradoksuna basit bir cevap olarak öne sürülmüştür.


Aestivation hipotezi göre Kış uykusunda olan Uzaylı sayısı oldukça fazladır ve bu teoriye göre uykudan uyandıktan sonra birden harekete geçebilirler.



Aestivation hipotezi ilk insanların Uzaylılar ile tanışıp daha sonra uzaylıların neden ortadan çekildiğine dair ünlü Daniken'in teorilerine destek olarak da kullanılmaktadır. Buna göre Uzaylılar ilk insanlara çeşitli şeyler öğretip gösterdiler. (Piramitler gibi) Daha sonra kendi gezegenlerine çekilerek uzun bir kış uykusuna geçtiler. Bu sebepten belki binlerce yıl sonra tekrar uyanacaklar ya da uyandılar bu sorunun cevabı hala belirsizdir.

NASA İnsanlığın Sonunu mu Getiriyor.



 


Geçtiğimiz günlerde eski bir NASA çalışanı Dr. Frank DrakeNASA'nın insanlığın sonunu getirecek bir hareketi 1970 yılında yaptığını İtiraf etmiştir. Buna göre 1970 yılında 4 adet uzay aracı üzerinde dünyanın evrendeki konumunu gösteren haritalar ile birlikte uzay boşluğuna fırlatılmış ve bu araçlar şu an güneş sistemini terk etmiş durumdadır.







Dünyanın Yerini Gösteren Şu an Uzayda Devam Eden Harita



  



Drake' ye göre dünyanın evrendeki konumunu gösteren haritalarDünya dışı varlıkların eline geçtiğinde, bu bizden daha zeki canlılar dünyayı kolonizeetmek ve kaynaklarını sömürmek için dünyamızı İşgal edebilirler. Tıpkı Hollywood senaryolarına benzeyen Bu itirafın bir benzerini ünlü fizikçi Stephen Hawking de yapmıştır. İngiliz fizikçi HawkingDünya dışı Medeniyetlere gezegenimizin yerini göstermenin tehlikeli olacağını vurgulanmıştır.



Burada akıllara Şu soru gelmektedir. Eğer Uzaylılar gerçekten var ise ve bu kadar milyonlarca ışık yılı uzaktan gelecek, dünyaya son verecek kadar zeki iseler, dünyanın yerini bulmak için haritaya ihtiyaçları var mı?



Dünya dışı varlıklar ile etkileşime geçilmiş bilimsel bir veri olmadığı için uzaylıların varlığı bilimsel açıdan kabul edilmemektedir. Pek çok komplo teorisinden özellikle 51. bölge ve UFO' larla temas gibi çeşitli olaylar öne sürülse de, bilimsel olarak Uzaylılar ile temasa geçilmiş bir durumun söz konusu olmaması nedeniyle, bu konuda bilim çevreleri pek çok teori öne sürmektedir.



Bunlardan bazıları ve en tutan teorilere göre; evrende yaşayan Zeki canlılara bizim ilettiğiniz mesajlar daha yolda olmuş olabilir.

Yani Radyonun icadından beri yaklaşık 100 yılı aşkın süredir, İnsanoğlu uzaya sinyaller göndermektedir. Bilerek ya da bilmeyerek. Hatta uzaylılara ulaşacak ilk sesin Hitler'in sesi olacağı teorilerden biridir. Bununla ilgili bilgi edinmek isterseniz uzaya ulaşacak ilk ses Hitler'in sesimi yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Bu sebepten uzak gezegenlerde bulunan uzaylılara, insanlar tarafından giden ilk sinyaller hala yolda olmuş olabilir. 



Bir başka teoriye göre uzaylılar sandığımızdan daha az sayıda gezegende yaşamakta ve bu gezegenler belki kendi arasında ki savaşlar sebebiyle yok olmuş olabilir. 

Bir gezegenin kendi içerisinde ki savaş ile kendini yok etme teorisi biraz gülünç gelebilir. Ancak Küba füze krizi olsun, daha bir hafta öncesine kadar Kuzey Kore tarafından Amerika nükleer güç ile tehdit edilmesi olsun, nükleer savaş ile dünyanın yok olması ihtimali her an ufukta görünen bizim için büyük bir tehlikedir.



Bir başka teori ise aslında Uzaylılar Gerçekten yok, evrendeki tek akıllı canlılar biziz.

Ben karamsar Hollywood tarafından en çok sevilen uzaylıların bizimle niye iletişime geçmedi sorusuna cevap verecek teori ise, Uzaylılar gerçekten bizden zeki ve gerçekten dünyamızı kolonize etmek ve sömürmek istiyorlar. Bu sebepten bizim ile iletişime geçmemeleri gayet mantıklı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum