Vajinal estetik hakkında merak edilenler

Sağlık teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte günümüzde birçok bölgeye estetik yapılabiliyor. Bunlardan birisi de genital bölgeye yapılan estetik. Kadınların genital bölgesinde estetik açıdan rahatsızlık yaratan durumları gidermek için vajinal estetik uygulanıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç.Dr. Türkan Örnek Gülpınar, son dönemlerde popüler olan vajinal estetik hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı

Vajinal estetik hakkında merak edilenler
03 Ocak 2019 - 09:35
Güzellik, göreceli bir kavramdır. Her kadın kendini rahat, kusursuz ve güzel hissetmelidir. Mükemmel bir görünüşüne sahip olmak isteyen kadınlar, estetik yöntemlere başvururlar. 

Kendine güvenmek ve kendine saygı duymak, mutlu ilişkilerin temelini oluşturur. Kendini yetersiz ve çirkin hissetmek çiftlerin ilişkide problemler yaşamasına neden olabilir. Bu noktada vajinal estetik ameliyatlar hem fiziksel hem de duygusal olarak tatmin sağlar.

 

 

 

Vajinal estetik de diğer tüm estetik alanları gibi doğal sebeplerden ihtiyaç duyulan ve sağlık teknolojilerinin gelişmesiyle de acısız, ağrısız ve zahmetsiz olarak uygulanabilen tıbbi operasyonlardan biridir. Rahatsızlığı estetik olarak ortadan kaldırmak, sağlıklı bir cinsel yaşam sağladığı için büyük önem taşır.

VAJİNAL ESTETİK UYGULAMALARI ÇOK ÇEŞİTLİ

Vajinal estetik uygulamalar çeşitlilik gösterir. Şikayete uygun yöntemin saptanması da son derece önemlidir. İşte bu alanda kullanılan uygulamalar:



Labiaplasti: Labiaplasti, vajinanın iç dudaklarında (labia) sarkma, aşırı büyüme ve deformasyon durumlarının tedavisi için plastik cerrahi bir işlemdir. Sarkma ve aşırı büyüme gibi koşullar sadece estetik rahatsızlığa neden olmakla kalmaz. Aynı zamanda enfeksiyon ve ağrılı cinsel ilişki gibi sorunlara da neden olur. Bu cerrahi işlemin bazen doğum yapmaya veya hızlı kilo vermeye bağlı olarak tekrarlanması gerekebilir. 

Vajinoplasti: Vajinanın genişlemesi veya gevşemesinden kaynaklanan cinsel doyumun azalmasını önlemek için vajinoplasti uygulamaları yapılır. Vajinanın iç duvarlarını daraltmak için uygulanan bu işlem özellikle çiftler için önemlidir. Operasyonun yenilenmesi gerekebilir. Çünkü vajinal duvarlar zamanla tekrar genişleyebilir.

Epizyotomi izlerinin çıkarılması: Doğum sırasında vajina bölgesine atılan kesi sonucu kötü bir görüntü oluşabilir. Kesi ve dikiş izlerinin ortadan kaldırmaya yönelik bir işlemdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum