Washington'ın Türkiye için yazdığı senaryo

Hürriyet'in deneyimli kalemi Fikret Bila, Türkiye’yi Afrin’de durdurmak için bir senaryo yazan Washington yönetiminin üst düzey yöneticilerini Ankara'ya göndermeden önce, bu senaryo için komutanı Korgeneral Funk’ı devreye sokan ABD'nin yanlış hesabını yazdı...

Washington'ın Türkiye için yazdığı senaryo
13 Şubat 2018 - 11:14 - Güncelleme: 13 Şubat 2018 - 18:47
Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila, ABD'nin, Türkiye’yi Afrin’de durdurmak için Suriye’deki en üst düzey komutanı Korgeneral Funk’ı konuşturduğunu savundu bugünkü köşesinde.

Bila'ya göre Funk üzerinden yürütülen Washington’ın yazdığı senaryoya göre, aslında Türkiye alenen tehdit edilmiş vaziyette. Şöyle ki, General Funk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’den sonra Menbiç’e de gireceğini, Fırat’ın doğusu da dahil son terörist etkisiz kılınıncaya kadar mücadelenin devam edeceği sözlerine yanıt verdi.

Funk’ın yanına aldığı gazetecilerle Menbiç’e gitmesi, YPG’lileri ziyaret etmesi, onların yanında röportaj vermesi, YPG’lilerden ‘kahraman’ diye söz etmesi, hepsi kuşku yok ki Washington’ın yazdığı senaryonun oynanmasıydı. Funk, bu mizansen içinde görüntülü ve sözlü olarak Türkiye’yi tehdit etti. “Bizi vurursanız, agresif şekilde karşılık veririz” dedi.

FİKRET BİLANIN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

YORUMLAR

  • 0 Yorum