Ya AKP seçmeni de FB seçmeni gibi yaparsa!

AKP, son günlerde HDP'yi hedef almaya başladı. Oysa HDP, AKP'nin "açılım günleri dostu"ydu. Şimdi ne oldu?

Ya AKP seçmeni de FB seçmeni gibi yaparsa!
06 Haziran 2018 - 09:57
Ne olduğunu tespit etmeden önce ne dediklerine bakalım...

Tayyip Erdoğan, "Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak." dedi.

AKP milletvekili Ahmet Aydın da "HDP adeta PKK'nın bir yan kuruluşuymuş gibi, o terör örgütünün değirmenine su taşıması böyle bir siyaset yapması, siyasi etiğe ve siyasetin amacına aykırıdır." diye konuştu.

Aydın "PKK'ya karşı nasıl ki devlet kararlı ve etkili bir mücadele ortaya koyuyorsa, bunun adeta yan kuruluşu haline gelen HDP'ye de sandıkta halkımız cevabını verecektir." diye sandığı işaret etti.

***

"AKP, HDP'yi yüzde 10 barajının altında bırakmaya oynuyor. Böylece yüzde 40'ın altına düşmüş oylarından dolayı azalacak milletvekili açığını, Doğu ve Güneydoğu'dan gelecek milletvekilleri ile kapatacak." denilebilir.

HDP'nin PKK'nın siyasi kanadı olduğunu yeni mi duymuşlar? Veya HDP, PKK'nın yan kuruluşu haline yeni mi gelmiş? AKP, bu hatırlatmaları yapmak için neden 16 yıl bekledi?

Ellerinden gelse veya işlerine yarasa HDP'yi seçime sokmayacaklar ki, Güneydoğu'daki milletvekilliklerini AKP alsın! Fakat böyle bir durumda HDP seçmeni tepki oyu kullanırsa altından kalkamayacakları bir yenilgi almaktan da korkuyorlar.

Şimdilik hedefleri, HDP seçmeninin bir kısmını etkileyerek barajı aşmalarını önlemek!

Fakat bu hedefe ulaşmaları, AKP'nin başını çektiği Cumhur İttifakı'nın 270 milletvekili çıkarması varsayımına dayanıyor!

Ya, AKP seçmeni de Fenerbahçe seçmeni gibi yapar da AKP oyları yüzde 25'e yani dörtte bire düşerse? Şimdiki korkuları budur!

***

Denilebilir ki "Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında, gençliği, sağduyulu yaklaşımı, profesyonel yöneticiliği temsil eden ve konuştuğu herkese güven veren Ali Koç vardı. Üstelik Aziz Yıldırım, 20 yıllık mücadelesi sırasında kendisi yorulduğu gibi Fenerbahçe'yi de yormuştu. Son FETÖ mücadelesinde camia ona sahip çıktı. Fakat şike iddiaları da takımı yıprattı."

Peki 16 yıllık iktidarı sırasında AKP de "metal yorgunluğu" yaşamadı mı? Bunu bizzat Tayyip Erdoğan söylemedi mi? AKP, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini Allah'ın lütfu olarak fırsata çevirdi ve OHAL yetkisi kullanmaya başladı ama her geçen gün puan kaybetti. Çünkü FETÖ'nün ortağı kendileriydi.

Üstelik sadece AKP yorulmadı, Tayyip Erdoğan da yoruldu ve yıprandı. Ülkeyi de yormaya başladı. Uyguladığı, mala el koyma politikaları yüzünden zenginler para kaçırmaya başlayınca, ülke ekonomik krize girdi. Çarkın durması tehlikesi söz konusu oldu. Şimdilik çarkı çevirebildi ama her an durabilir. Çünkü parayı verenler, siyasi taviz istiyor.

Erdoğan'ın karşısında gerçi bir Ali Koç yok ama Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu, meydana çıkan siyasi boşluğu birlikte dolduruyor.

***

AKP'li Fikri Işık ise "Şu anda Zigana Tüneli büyüklüğünde olmasa bile bir yılda aynı anda inşa edilen yüzlerce tünel var. Onun için Allah'a hamdolsun ülkemizin gidişatı iyi, gelişmeler son derece iyi. Kim ne derse desin Türkiye büyümeye, gelişmeye devam ediyor." dedi.

Kimsenin bayındırlık hizmetlerine bir diyeceği olamaz ama ihaleler, gerçek bedellerin 10 katına, 50 katına kadar çıkıyorsa, yani ülke bu hizmetler yoluyla da borca sokuluyorsa, millet de bunu görmeye başlamışsa, krizin bir sebebinin de bu Deli Dumrul düzeni olduğunu anlamışsa ne olacak?

Kaynak Yeniçağ: Ya AKP seçmeni de FB seçmeni gibi yaparsa! - Arslan BULUT

YORUMLAR

  • 0 Yorum