Yapay zeka oturma izni aldı!

Şimdiki soru, yapay zeka oy kullanacak mı?Gelişen teknoloji yapay zekayı inanılmaz durumlara getirdi. Japonya'da yapay zeka oturma izni aldı ve çok daha farklı sorular ortaya çıktı. Yapay zekalar vatandaş haline mi gelecek?

Yapay zeka oturma izni aldı!
13 Kasım 2017 - 11:06 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 20:15
Tokyo’da bir yapay zeka konuşma botu “chatboy” Dünya’nın resmi oturma izni tanınan ilk yapay zekası oldu. Shibuya Mirai, yedi yaşındaki bir erkek çocuğu temsil etmesi için programlanmış olan bir konuşma botu ve görevi, yerel halk ile herhangi bir şey hakkında konuşmak. Nihai amacı ise yerel halkın yerel yönetime endişe ve fikirlerini iletmesi için bir aracı olmak.

VÜCUDU YOK, OTURMA İZNİ VAR

Shibuya Mirai’nin fiziksel bir formu bulunmuyor; LINE mesajlaşma uygulaması aracılığı görüşmede bulunuyor. Bu uygulama üzerinde kendisi ile konuşmak mümkün; selfie ve diğer fotoğraflara da yorum yapabiliyor. Bütün bu projenin mimarı olan Shibuya Ward’ın söylediğine göre chatboy “çocuk” insanlarla konuşmayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyor.

yapay-zeka

 


YAPAY ZEKA OY KULLANACAK MI?

Bir robotun vatandaşlık almasından sonra bir yapay zekanın da vatandaşlık alması ise otoriteler tarafından tartışılmaya başlandı. Her ne kadar eğlence amaçlı olarak yapılan şeyler olsa bile gelecekte farklı sonuçlar doğurabileceği düşünülüyor. Eğer vatandaşlık izni verilirse, oy hakkı bulunacak mı, vergi ödemesi gerekecek mi veya milli görevlerini yerine getirmesi gerekli olacak mı? Soruları soruluyor…

İLGİLİ HABERStephen Hawking: Yapay zeka insanlığı bitirecekStephen Hawking: Yapay zeka insanlığı bitirecekİLGİLİ HABERMüzik artık 'yapay zeka' ile üretiliyorMüzik artık 'yapay zeka' ile üretiliyorİLGİLİ HABERMuhalif konuşan robotun fişi çekildi! Yapay zeka inanılmaz boyutlara ulaşıyor...Muhalif konuşan robotun fişi çekildi! Yapay zeka inanılmaz boyutlara ulaşıyor...



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum