Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Hint Felsefesinin dört altın kuralı

29 Aralık 2017 - 20:19

"Karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir . Bunun anlamı şudur , hayatımızda kimse tesadüfen karsımıza çıkmaz. Karsımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretirler."


*İkinci kural :

"Yasanmis olan her ne ise, sadece yasanabilecek olandır. Hic bir sey, hem de hic bir sey yaşadığımız seyi degistiremezdi.Yaşadıklarımız icindeki en önemsiz saydığımız ayrıntıyı bile değiştiremeyiz. "Şöyle yapsaydım, böyle olacaktı" gibi bir cümle yoktur. Hayır, ne yaşandıysa, yaşanması gereken, yaşanabilecek olandır, dersimizi alalım ve ilerleyelim diye. Her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatımızda karşılaştığımız her olay, mükemmeldir."

*Üçüncü kural :

"İçinde başlangıç yapılan her an, dogru andır. Her sey dogru anda baslar, ne erken ne geç. Hayatımızda yeni bir şeyler olmasına hazırsak, o da başlamaya hazırdır."

*Dördüncü kural:

"Bitmis olan bir sey bitmistir. Bu kadar basittir.""Hayatimizda bir sey sona ererse, bu bizim gelişimimize hizmet eder. Bu yüzden serbest birakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmis olduğun bu tecrübeyle ileriye dogru bakmak daha iyidir."

Kendine iyi bak. Tüm kalbinle sev. Sonuna kadar hayatın tadını çıkar. Hayatındaki her gün bir hediyedir, kıymetini bil.....

Herkese iyi seneler...

YORUMLAR

  • 0 Yorum