Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

STALKER KAVRAMI....

30 Ocak 2018 - 23:00



Rebecca Schaeffer,..1967 -1989...Woody Allen’in Radio Days filminde oynadığı rolle tanınmıştı.

My Sister Sam dizisiyle ise iyice meşhur olmuştu. Elbette her ünlü isim kendini beğenen, hayranlık duyanlar vardı.


Ama içlerinden biri bu durumu hayranlıktan öteye taşıdı. Schaeffer’i takıntı haline getirdi. Nerede olduğunu takip ediyor, sürekli mektuplar yazıyordu.

Schaeffer da hayran mektuplarının içinde bu kişinin mektubunu da yanıt verdi. Bu mektup Robert John Bardo’yu daha da takıntılı bir hale getirdi. Schaeffer’i sevgilisi sanmaya başlamıştı.

Schaeffer’in dizide biriyle öpüştüğünü gördükten sonra bir dedektif tuttu, oturduğu yeri öğrendi. Ve bir sabah kapısını çaldı, elindeki silahla Schaeffer’i vurup kaçtı.

Schaeffer henüz 21 yaşındaydı. Katili Robert John Bardo aşırı hız yaptığı için polise yakalandı. Ve Schaeffer öldürdüğü de böylece ortaya çıktı. Robert John Bardo müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Schaeffer’in ölümünden sonra ABD’de, ilki 1990 yılında Kaliforniya’da olmak üzere hemen hemen bütün eyaletlerde takipçi tacizcilik yasası çıktı. Takipçinin tıpkı bir “avcı” gibi takip etmesi ve bazen de Schaeffer olayında olduğu gibi öldürmesine atıfla bulvar basını “stalker” kavramını ortaya attı. Türkçeye takipçi tacizci şeklinde çevrildi.

















YORUMLAR

  • 0 Yorum