Bülent Pelit

Bülent Pelit

Yeşilcam Anı
[email protected]

KÖTÜ ADAMLARIN HAYAT KAVGASI

05 Aralık 2018 - 11:31

Avantür filmlerin en sıkı zamanı. Kavga filmi denildiği vakit akla ilk gelen isimlerden olan Yılmaz Atadeniz'de filmin yönetmeni. Tren yolunun üzerinde bulunan bir köprünün üzerinde bir kavga çekiliyor, mizansen gereği kavga eden iki kişi tren geçerken üzerine atlayacaklar ve kavgaya trenin üzerinde devam edilecek.

Jön daha yenilerden kavga konusunda fazla tecrübesi yok, karşısındaki ise bu işin uzmanlarından Kadir Kök. Uzaktan tren beliriyor, Atadeniz kamera diyor ve kavga başlıyor, tren altlarından geçerken, Atadenizin film çekerken kullanmayı en çok sevdiği kelime çıkıyor ağzından. "Atlaaaaa" Tabi feryat figan bir şekilde. Kadir Kök komutla hemen atlıyor ama jönün gözü kesmiyor ve yukarıda kalıyor. Treninin makinistinin durumdan haberi yok, bir bakıyorlar trenin üzerinde eli silahlı bir adam dolaşıyor. Hemen merkez aranıyor ve durumdan haber ediliyor. Kadir Kök derdest ediliyor, bu işin film sahnesi olduğu konusunda yetkililer ikna edilene kadar Kadir abi epey bir hırpalanıyor.

Aradan yıllar geçiyor, her şey kabuk değiştirdiği gibi, filmlerdeki kötü adam profili de farklılaşıyor. Bizimkilerin çoğu zaten ebediyete intikal etmiş, kalanlar da yaşlanmış vaziyette. Bir avuç yaşayan ya kaldı ya kalmadı. Onlara da kimse iş vermez oldu, bu Yeşilçam kahırdaşları yok sayılmaya başladı.

Onlarda var olabilmek için pek doğalarına uygun olmayan işlere yöneldiler. Bazıları çocuk tiyatrolarında oyunculuğa başladı, o tanınan yüzlerini unutturmamak, üç beş kuruşta kazanarak hayata tutunabilmek için.

Çocuklar çizgi roman kahramanlarını severdi bunları biliyorlardı, birinin aklına karaoğlan, camoka geldi, gördükleri duydukları hayal kahramanları onlardı.

Kostümlerini buldular, kendilerine göre bir makyaj tasarladılar. Tabi sahne alacakları okullarda soyunma odası, makyaj yapacakları yer yok.

Önceden garip kostümlerini giydiler, abartılı makyajlarını yaptılar, tesadüf bu ya okula intikal ettiklerinde teneffüsteydi öğrenciler, camoka kılıcı ile önden indi, çocukların arasından geçip okula girmekti derdi, kalabalığı yarıp nasıl gireceğim diye düşünürken, korkunç gözüken camokayı fark eden çocuklar çığlıklarla kaçıştı sağa sola, çil yavrusu gibi dağıldılar bir anda.

Bir şeyler ters gidiyordu her zaman olduğu gibi. Olayın kahramanlarından biri yine Kadir Kök, en bilinen özelliği Cüneyt Arkın’dan en çok dayak yemiş oyuncu. Kadir Kök ve kalan diğer karakter oyuncularımıza, uzun ömürler ve sinemalı günler diliyorum. Bu insanlarımıza sahip çıkalım, çok sevdikleri setlerinden uzak bırakmayalım. Onlar bizim hayali değil gerçek kahramanlarımız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum