GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Doğmamış partiyi öldürecekler

24 Ağustos 2017 - 12:07

Son iki gündür medyada bir “Akşener rüzgârı” esiyor. Bu ilk bakışta olumlu gibi görünebilir. Ancak eğer Akşener ve ona gerçekten inanan arkadaşları hata yaparlarsa olumlu gibi görünen hava bir anda kâbusa da dönüşebilir.

Bu nedenle dikkatimi çeken bazı noktaları yazmak ve “yeni parti heyecanı” duyanları uyarmak istiyorum.

Öncelikle şunu sormak isterim; “Nereden çıktı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığı?”

Olmaz ya da olamaz demek istemiyorum, ama henüz kurulmamış bir parti adına cumhurbaşkanı adayı açıklamak siyaseten doğru değil.

Parti kurulmadan, hatta kurucuları bile belli olmadan “Cumhurbaşkanı adayı açıklamak” partiye gelmeyi düşünenlere “Geleceksen bil ki Meral Hanım cumhurbaşkanı adayıdır. Ona göre” diye daha baştan dirsek göstermektir.

Parti kurucuları belli olur, parti kurulur, kurucular heyeti ve yeni katılımcılarla birlikte demokratik biçimde aday belirlenir.

Aynı şekilde Koray Aydın’ın henüz parti kurma hareketine katılmadan önce “Teşkilattan sorumlu kişi olacağım” açıklaması da aynı aceleciliğin bir sonucu. Bir partideki önemli görevler önceden belirlenmez. Parti içi demokrasi kurallarına göre seçimler yapılır.

Bir diğer konu da şu; Günlerdir yeni partiden söz ediliyor ancak şu ana kadar ortaya çıkan isimlerin tamamı MHP’li. Henüz MHP dışından tek ismi bile öğrenmedik. Osman Pamukoğlu “Davet ederlerse gidip konuşurum” demese MHP’lilerden başka kimsenin olmadığını sanacağız bu hareketin içinde.

Oysa temel iddia “Türkiye’nin merkezde bir partiye ihtiyacı olduğu, Akşener ve arkadaşlarının kuracağı partinin de bu ihtiyaca karşılık vereceği, hareketin toplumda büyük heyecan yarattığı, AKP’den de yeni partiye ciddi kaymalar olacağı” yönünde.

Oysa şu ana kadar MHP’li isimler dışında partiye katılması beklenen kimse yok.

Bu nedenle yeni hareketin önde gelen isimleri daha şimdiden “Cumhurbaşkanı adayı” ve “teşkilattan sorumlu kişi” açıklamaları yapmaları bana göre doğru değil.

Bu tür hatalarla yürünürse bir parti daha doğmadan ölmüş olabilir, ki bunu kendini muhalefet cephesinde gören kimsenin kabulleneceğini sanmıyorum.

Yeni hareketin hızla “sadece MHP’li isimlerden” ve yine “sadece MHP’li kalabalıklardan” oluşmadığı/oluşmayacağı gösterilmelidir. Yoksa kamuoyunda bir güven sorunu oluşabilir.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Devamını Oku 

CAN ATAKLI

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar