GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

İsrail, Müslümanları ne de çok seviyor!

27 Temmuz 2017 - 20:21

İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı başlattığı saldırıların yankısı devam ederken, İsrail ordusundan gelen bir açıklamayı hatırlatmak istedim.

Suriye’de iç savaş devam ediyor ve bu iç savaşı tetikleyen ülkeler arasında Müslüman ülkeler olduğu gibi İsrail de başı çekiyor. Suriyeli mültecilerin dünyanın birçok ülkesine sığınmasının yanı sıra, öğrendik ki İsrail’e de sığınıyorlarmış!

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 2016 yılından beri savaştan kaçan Suriyeli sivillere yaptığı yardımın detayları açıklandı.

İsrail’in yaptığı yardımın adı,‘Vefalı Komşu Operasyonu.’ Yanlış duymadınız, Suriye’yi elinden gelse bir kaşık suda boğacak olan İsrail, Suriye’den kaçarak İsrail’e sığınan mültecilere sonuna kadar kucak açmış ve bunda Vefalı Komşu Operasyonu adı veriyor.

Suriye’nin vefalı dostu İsrail!

İsrail bu vefasını ispat için Suriye topraklarında iki sahra hastanesi kurmuş ve yüzlerce hasta çocuğun İsrail’deki hastanelere getirilerek tedavi edilmesini sağlamış!

Operasyon kapsamında yüzlerce ton gıda maddesi, ilaç ve giyecek Suriye’deki yardım kuruluşları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmış!

3000’den fazla Suriyeli sivilin tedavi edilmiş!

600’den fazla hasta çocuk da İsrail’deki hastanelerde tedavi altına alınmış!

Hatta Suriye topraklarında yaşanan karaborsanın önlenmesi için İsrail ordusu bölgeye sessiz sedasız yüzlerce ton İsrail malı gıda maddesi sevk etmiş!  

Son bir yıl içinde İsrail’in bölgeye olan yardımı tam on kat artmış!

2017 yılında toplam yardım malzemesi 360 tonu geçmiş! (Yukarıdaki bilgiler Şalom gazetesinden alınmıştır)

Yahu bu İsrail bir yandan canı sıkıldıkça özgürlük mücadelesi veren Suriye topraklarına bomba üstüne bomba yağdırıyor da, sonra nasıl oluyor da aynı toprakların insanlarına bu kadar merhametli bir şekilde yardım ediyor?

Bu İsrail, Filistin topraklarında yaşayan Müslümanlara kan kustururken nasıl oluyor da Suriye’de yaşayan Müslümanlara böylesine kucak açıyor?

Sebebi belli:

İsrail’in, Suriye’nin birlik ve beraberliğinden, bütünlüğünden yana olan Suriyeli Müslümanlara bırakın yardım yapmayı bir yudum su bile verdiği yok.

Esad’ı devirmek için savaşanlara ve bizim İslamcı kesimin “cihatçı” dediği ne kadar grup varsa hepsine yardım ediyor.

Gıda da veriyor, sağlık hizmeti de sağlıyor, ilaç da gönderiyor, el bebek gül bebek de

barındırıyor.

Ama hepsi muhalif kesim için, isyancılar için, cihatçılar için.

Sana sevdanın yolları bana kurşunlar, misali!

Esad’ı devirsinler diye sonuna kadar desteklediği muhaliflere karşı engin bir vefa duygusu içindedir İsrail!

“İsrail, Mescid-i Aksa’da Müslümanları köpeklerle kovalarken, mermi yağdırırken, Suriyeli muhalif Müslüman kardeşlerine neden kucak açıyor?” sorusunu cevaplayamadan İslamcı kesimin iflah olması mümkün değildir.

Muharrem Bayraktar YENİMESAJ

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar