GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

NATO haddini aştı

20 Kasım 2017 - 10:10


FİKRET BİLA HURRİYET

NORVEÇ’te yapılan NATO tatbikatında, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın düşman taraftaki hedefler arasına konulması büyük bir skandaldır.





ÖZÜRLE TELAFİ EDİLEMEZ

NATO tatbikatında yapılan bu iki hareket hata olarak kabul edilemez ve özür dilemekle telafi edilemez. Bu densizliği yapan iki NATO görevlisinin işten el çektirilmesi de yeterli değildir.

YAPANLAR YARGILANMALI

Bu hainliği yapan yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Yaptıkları bilgisizlik ve hatadan kaynaklanmış değildir. Kasti olarak yapılan bir terbiyesizliktir.

Had bilmezliktir.

Bu iki kişi gibi onların üstü konumundaki NATO görevlileri ve bu tatbikatın sorumluları da soruşturulmalı; kusuru, ihmali ve kastı olanlar da cezalandırılmalıdır.

Bu olayın takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

HABERDE ÖNCÜ KONUM

Hürriyet’in “Ses Ver” sayfasında başlattığı bireysel silahlanmaya karşı kampanyada CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’in ulaştığı detaylar dehşet vericiydi. İrgil’in, merdiven altı tezgâhlarda üretilen kaçak silahların yarattığı tehlikeyi gözler önüne serdiği incelemesini Bülent Sarıoğlu haberleştirdi.

Emniyet, kaçakçılara operasyonlarını sürdürdü. Fevzi Kızılkoyun, Ankara’da 24 tabanca ve 216 av tüfeği binlerce mermi ele geçirildiğini yazdı.

İpek Özbey’in Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal ile röportajı çok ses getirdi.
 

Otobüs ve kamyonların, gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçtiğine ilişkin Burak Coşan’ın haberi çok tartışıldı. Harekete geçen Emniyet, bir sonraki gece köprüde önlem alarak kaçak geçen otobüslere ceza yağdırdı.

ABD’de tutuklu İran asıllı Türk Reza Zarrab davasında gelişmeler hafta boyunca Hürriyet’in radarındaydı. Washington Temsilcimiz Cansu Çamlıbel ve New York Temsilcimiz Razi Canikligil, kritik aşamaları haberlerine yansıttı.

Çankırı’da 16 yaşındaki zihinsel engelli B.A.’ya tecavüz ettikleri halde Adli Tıp raporuyla beraat ettirilen iki sanık hakkında İsmail Saymaz’ın haberi sonuç getirdi. İstinaf mahkemesi beraatı bozdu, 17.5’ar yıl hapis verdi. Saymaz’ın çalışması başarılı bir “Hürriyet Takipte” haberiydi.

Yeşilköy’de eski Latin Katolik Mezarlığı arsasına Süryani kilisesi için Vatikan’ın onay verdiğine ilişkin Ömer Erbil’in haberi çok tartışıldı.

Kaçakçıların yeni yöntemlerini Nuray Babacan’a anlatan Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’nin sözleri çok çarpıcıydı. Tüfenkci, kaçakçıların Gürcistan’dan 5 TL’ye aldıkları eti vücutlarına sararak Türkiye’ye soktuklarını anlattı.
 

“Yaşama şansı yüzde 1” denilen Larsen sendromlu Esma Gizem Güler’in %100 bursla genetik bölümüne uzanan başarı hikâyesini Esra Ülkar’ın haberinden okudunuz.

Şişli’de rezidansların arasındaki Roman mahallesi İzzetpaşa’da ‘kentsel değişimi’ inceleyen Zeynep Bilgehan, mutfaksız evde yaşayan Dalkıran çiftinin 30 yıllık hayalinin mutfakta kuru fasulye pişirmek olduğunu haberine yansıttı.

Treacher Collins sendromu ile doğan 5 aylık Elif bebeğin ailesinin ABD’ye uzanan dostluk köprüsünü Mesude Erşan yazdı. 

İstanbul Şişli’de arazisi mahkemelik olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine AVM ve rezidans yapılacağını Hürriyet duyurdu. Cansu Şimşek’in haberi öğrencilerin prefabrik yapılarda eğitime devam edeceğini anlatıyordu.

Cansu Şimşek, kafa nakli projesiyle adını duyuran ‘Çılgın doktor’ Sergio Canavero’yu Viyana’da buldu. Bu çok ilginç dizi yazıyı beğeninize sunduk.

EFSANEYE VEDA

Türk milletinin gurur kaynağı, sadece Türk değil dünya spor tarihine adını yazdıran efsanevi milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’na “Hoşça kal Küçük Dev Adam” kapağıyla veda ettik. Spor Servisinden arkadaşımız Süleyman Arat, Naim ile röportaj yapan son gazeteciydi. O röportajı, efsanevi haltercimizin anısına tekrar yayınladık.

9 MİLYONU AŞKIN OKUR

Türkiye’de önde gelen yayıncıların ve reklam verenlerin ölçüm için yetkilendirdiği tek uluslararası kuruluş olan Gemius’un verilerine göre geçen hafta da hurriyet.com.tr kullanıcı sayısı, ziyaret sayısı ve görüntülenen sayfa adedi gibi tüm ana metriklerde dijital medyadaki liderliğini sürdürdü. Video alanında da yaklaşık 25 milyon izlenmeyleHürriyet TV ve sosyal medya hesaplarımız Türkiye lideri olmaya devam ediyor.

Hürriyet’in haberlerine ilgi geçen hafta, son dönemlerin zirvesine çıktı. 9 milyonu aşkın okurumuz, özel haberlerimizi hurriyet.com.tr’de okudu.

Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal ile İpek Özbey’in yaptığı 360 Derece röportajı, 300 bini aşkın okur çekerek geçen hafta en büyük ilgi gören özel içeriğimiz oldu.

Hafta biterken yaşanan NATO krizinde fark yarattık. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın NATO tatbikatındaki skandalla ilgili ilk açıklamasının ardından olayın perde arkasındaki tüm detayları önce Hürriyet duyurdu. Güven Özalp’in Brüksel’den, Sevil Erkuş’un Ankara’dan aktardığı son dakika haberleri hurriyet.com.tr’de yaklaşık 300 bin okura ulaştı.

Nuray Babacan’ın et kaçakçılığındaki yeni yöntemle ilgili haberi, Kelebek’in Magazin Konseyi ve İsmail Bayrak’ın Tanem Sivar-Edhem Dirvana çiftinin başına gelenlerle ilgili haberleri de geçen hafta her biri 200 bini aşkın kez okunan özel içeriklerimiz arasındaydı.

Hürriyet Dünyası her gün milyonlarca kişiye ulaşan mecralardan oluşuyor. Bu büyük sayıların da ötesinde, kamu yararına yaptığımız habercilik, etki yaratmaya devam ediyor. Örneğin geçen hafta Ekonomi Servisimizden Burak Coşan gece yarısı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gitti ve yasak olduğu halde bu köprüyü kullanan ağır vasıtaları haberleştirdi. Bu haberin ardından yetkililer önlemleri sıklaştırdı, yasağı delenlere ceza yağdı.

CNN TÜRK

CNN TÜRK Haber Merkezi sıcak noktalardan canlı yayınlarla diğer haber kanallarının önüne geçti.

Antalya Kumluca ve Finike’yi vuran hortumun büyük yıkımını, deneyimli muhabirleri İsmail Umut Arabacı’nın canlı bağlantılarıyla ekrana yansıttı. İsmail seraları büyük zarar gören üreticilerle konuştu, bölgeyi ziyaret eden bakanlara mikrofon uzatarak son bilgileri aldı.

Reza Zarrab davasıyla ilgili Amerika’daki tüm gelişmeleri Doğan TV Washington Temsilcisi Serdar Cebe bültenlere sık sık bağlanarak aktardı. Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil de telefon bağlantılarıyla destek verdi.

Ankara Bürosu’ndan Büşra Arslantaş Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın eşi Marion Erdmann’la özel röportaj yaptı. Alman sefirenin, İstiklal Marşı’nı ezbere bildiğini, bağlama çalıp Âşık Veysel türküleri söylediğini bu röportajdan öğrendik.

Yine Ankara’dan Gülşen Coşkun’un BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’la röportajından önemli mesajlar çıktı. Sayan, çocukları intihara sevk eden Mavi Balina oyunu için ailelere İHBARWEB.ORG.TR adresini önerdi.

Fulya Öztürk’ün İstanbul sokaklarında sabah karanlığında 60 lira yevmiyeye iş bulmak için çırpınan yabancı uyruklu kadınların dramını anlatan haberi de dikkat çekiciydi.

KANAL D HABER

Kanal D parlamento muhabiri İbrahim Gündüz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, 2019 seçimi için AK Parti ile ittifaka yeşil ışık yakmasıyla ilgili iktidar ve muhalefet vekillerinin görüşlerini ekrana taşıdı.

Kanal D Haber, gündeme oturan, “SSK’yı kim batırdı?” tartışmasını tüm detaylarıyla ekrana getirdi.

Serdar Cebe, Reza Zarrab davasıyla ilgili sıcak gelişmeleri Kanal D Haber’de izleyiciye aktardı.

Atatürk’ün, 13 Kasım 1918 tarihinde, “Geldikleri gibi giderler” dediği Kartal istimbotunu Kanal D Haber buldu. Parçalanmayı bekleyen istimbot müzeye kaldırılacak.

Kanal D muhabiri Ertan Büyükahıska, İstanbul’da bir okulda bir öğretmenin, “İrem” adını yasakladığı iddiasının izini sürdü.

Kanal D Haber, bir YouTube fenomeninin, “sosyal deney” adı altında, nasıl uyuşturucu satmaya çalıştığını gözler önüne serdi. 

Özay Erad, İstanbul Sirkeci’deki tarihi Büyük Postane’de mektup yazma etkinliğini haberleştirdi.

Cem Yılmaz’ın filmi, “Arif v 216” ile Gülse Birsel’in “Aile Arasında” filminin fragmanları ilk kez Kanal D Haber’de yayınlandı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar