Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

20 yıl içinde hayatımız baştan aşağıya değişecek, Bakışarak konuşacağız!

24 Mart 2018 - 19:42

İşte Fizikçi ve fütürist Dr. Michio Kaku’dan geleceğin tahmini.

2o yıl sonra dünya nasıl bir yer olacak? diye sorulduğunda;

Dünyaca ünlü Fizikçi ve fütürist Dr. Michio Kaku, çok değil, 20 yıl içinde hayatımızın baştan aşağıya nasıl değişeceğini anlattı.

Kaku’ya göre, arabalar kendilerini kullanacak, bilgisayarlar görünmez olacak, göze takılan lensler sayesinde karşısındaki konuşmasa bile ne dediği anlaşılacak ama belki de en önemlisi demokrasi daha da yayılacak, savaşlar azalacak..

‘En zeki insanlardan biri olarak kabul edilmek’ nasıl bir duygu? diye sorulduğunda;


 




Ben dünyanın en zeki insanlarıyla söyleşiler yapabilecek kadar zekiyim. 20 yıl önce geleceği tahmin ettiğim ‘Vizyonlar’ kitabını yazdığımda PC daha yeni kabul görmeye başlamıştı.

Bugünün dünyasında küçük cep telefonlarıyla ulaşabileceğimiz bilgileri söylediğimde insanlar deli olduğumu düşündü ama geleceği yaratan beyinleri tanımam sayesinde tüm tahminlerim doğru çıktı. diyor

Peki gelecek 20 yıldaki hayatla ilgili tahminleriniz neler? diye sorulduğunda;


 




Gelecek 10 yılda çiplerin bedeli yalnızca bir kuruş kadar olduğunda bilgisayarlar ve internet tıpkı elektrik gibi her yerde ve hiçbir yerde tümüyle görünmez olacak.

Örneğin kontakt lenslerle sana baktığımda görüntünün yanında biyografini de öğrenebileceğim. Başka dilde konuşuyorsan, kendi dilimde çevirisini göreceğim. Çok sayıda endüstri evrilecek.

Yarım inçlik bir cihazı kaskına taktığında bütün savaş alanı görülebiliyor. Karı-koca ilişkileri değişecek; kontakt lensler birbirlerine bağlandığında diğer insanın ne dediğini görecek. Dolayısıyla insanlar konuşmadan anlaşacaklar.

Ya insan gerektiren hizmetler? diye sorulduğunda;



Akıllı duvarlar olacak. Tıp sektöründe IBM şimdiden ‘robo-doktor’ları geliştiriyor. Yapay zekâya sahip Robo-doktor internete erişim sağlayıp en iyi tıbbi öneriyi bulup sizinle konuşuyor.

Doktor, “MR istiyorum” dediğinde telefonunuzla yapabileceksiniz. MR’ınızı çektikten sonra duvarınız size neyin yanlış olduğunu söyleyecek. Bu, sağlık hizmetlerinin neredeyse ücretsiz olmasını sağlayacak. Hukuk alanı da ‘robo-hukukçu’larla değişecek.

Dünya politikalarını iyiye doğru nasıl değiştirecek? diye sorulduğunda;



Eskiden ‘hayat boyu diktatör’ diye bir terim vardı. Şimdi diktatörler ancak 6 ay kalabiliyor, çünkü dünyanın çoğu 25 yaşın altında ve yaşıtlarının başka yerlerde nasıl yaşadığını görüp kendine “Ben neden bu şekilde yaşıyorum?” diyor. Demokrasiler, diğer demokrasilerle savaşmaz. Twitter demokrasiyi yaydıkça, daha az savaş olacak.

Fizikteki güncel tartışmalardan biri de paraleller üzerine. Paraleli tarif eder misiniz? diye sorulduğunda



Bazıları modern elektroniğin inanılmaz olduğunu düşünüyor. Oysa bu, sadece kuantum fiziği! Elektronlar aynı anda iki yerde olabiliyor. Elektronlardan oluşuyoruz, elektronlar yapabiliyorsa insanlar neden birden fazla yerde var olamasın? Ama diğer evrenlerle iletişim kuramıyoruz.

Neden kuramıyoruz? diye sorulduğunda



Bu, insanlar için bu kabul etmesi zor bir şey mi?



Pek çok fizikçi aklını yitiriyor! Einstein bu fikirden nefret etmişti. Paralel evren fikrini ortaya çıkaran kuantum mekaniği bilimdeki en çılgınca teori ama onunla ilgili gelişmeler hep doğru olduğu yönünde.
 



Einsteın’ın yolunda

Dr. Michio Kaku, Harvard Üniversitesi fizik bölümünü 1968’de en yüksek dereceyle bitirdi. City College of New York’ta teorik fizik alanında Henry Semat Profesörü olan Kaku, akademik yaşamı içerisinde süper sicim teorisi, süper yerçekimi, süper simetri, hadronik fizik dahil olmak çeşitli konularda 70’in üzerinde makale yayınladı.

Tamamlamaya çalıştığı Einstein’ın birleşik alan kuramı ve bilim alanındaki en son araştırmalara dayanarak iş, ticaret ve finans alanlarını etkileyen trendlerin öngörmesiyle tanınıyor.

kaynak: https://popgaf.com/aktuel/michio-kakuya-soruldugunda-20-yil-icinde-hayatimiz-bastan-asagiya-degisecek-bakisarak-konusacagiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum