Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Bozdağ, ABD'yi değil Türkiye'yi düşünsün

05 Temmuz 2017 - 10:49

Hazırlayan: Timuçin MERT

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'deki FETÖ'cülerin Hıristiyan isimleri alarak, oradaki tarikatlarda yuvalanmaya çalıştıklarını söyledi.

(...) Bakan Bozdağ'a şunu hatırlatmalıyım ki FETÖ'cülerin, Türkiye'deki gibi bir devleti önemli ölçüde ele geçirebilmeleri için sadece tarikatlara girmesi yetmez.

Türkiye'deki gibi "verimli bir toprak" da bulmalılar ki Bakan'ın dediği tehlikeyi yaratabilsinler.

Bu "verimli toprağın" ne olduğunu biliyoruz: Her şeyden önce devlet yöneticileri bunlara bakarken "aynı amaca farklı yollardan gittiklerini" düşünüyor olmalı.

Bizde böyle olduğunu en yetkili ağız ifade etmişti, hatırlarsınız. Sonra devlet kademelerinde ilerlemelerinin ve yuvalanmalarının yolunu açacak bir siyasi irade de lazım.

(...) Bakan Bozdağ, ABD için endişelenmesin.

Onun endişelenmesi gereken şey, şimdi FETÖ'cülerden boşalan yerlerde hangi tarikatların örgütlendiği olmalıdır.

Görüyoruz ki FETÖ'cü örgütlenmenin panzehri olan "liyakat" bizim topraklara hâlâ gelebilmiş değil.

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

GÜNÜN SORUSU

---------

Süper Loto'da 6 bilen çıkmadığı için büyük ikramiye 10 haftadır devrederek 30 milyona ulaştı hatta aştı...

Şu soru ise hâlâ cevapsız; Para devlette kalırken oluşan faizini kim alıyor?

Melih Aşık Milliyet

***

Saçma sapan gerekçeleri bırakın

------

Adalet yürüyüşüne karşı çıkıyorlar..

 (...) Diyor ki; Yassıada mahkemelerinin hakimi Salim Başol yargıladığı insanlara "sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor" dediğinde hiç bir CHP'li  Adalet istememişti..

 (...) Ben de desem ki..

1614 yılında.. Sultan Ahmet zamanında.. Özellikle İstanbul'da çok haksızlık yapıldı.. Muhafazakar/mütedeyyin camia göz yumdu, sesini çıkarmadı, bu sebeple onların adalet isteğini samimi bulmuyorum..

(...) Lütfen siz de saçma sapan gerekçeleri bırakın...

Mehmet Tezkan Milliyet

***

(RESİM: SÖZCÜ)

Duayen gazeteciden, Hüseyin Gülerce'nin "tahminleri" üzerine meslektaşlarını tutuklayan savcılara çağrı

----

"1 Numara benim, beni dinleyin"

---------

Hüseyin Gülerce denilen bir adam var. Eskiden Fetullah Gülen'in adamıydı. O kadar iftiracıydı ki o dönemde Başbakan olan Tayyip Erdoğan için bile demediğini bırakmamıştı. Sonradan döndü.

Şimdi bu adam, SÖZCÜ Gazetesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermiş.

İstanbul Başsavcılığı'nca tanık sıfatıyla dinlenen Gülerce, SÖZCÜ'nün Fetullah Gülen'in talimatıyla kurulmuş olabileceğini söylemiş!

Şu ahlâka (!) bakar mısınız? Adam hiçbir şey bilmiyor, elinde hiçbir kanıt, hiçbir belge yok, tahmin yürüterek, ülkenin en saygın kuruluşlarından olan SÖZCÜ'yü FETÖ'cü olmakla suçluyor. Çıldırmak işten değil! Ahlâktan vazgeçtik, en ufak bir vicdan kırıntısı bile yok bu adamda...

İşin en hazin yanı da hiçbir somut delil olmadığı halde savcıların, tahmin şeklindeki iftiraları ciddiye almaları!

Ben SÖZCÜ Gazetesi'nin A'dan Z'ye kuruluşunun "BİR NUMARALI" tanığıyım. 2007 yılında Aydın Doğan, GÖZCÜ Gazetesi'ni kapatmasaydı, SÖZCÜ kurulmayacaktı. Ben GÖZCÜ'nün Genel Yayın Yönetmeni idim. GÖZCÜ'nün kadrosu toptan SÖZCÜ'ye geçti. (G) harfi (S) yapıldı ve SÖZCÜ çıktı. İlk günden beri de bu TOKMAK sütununu ben yazıyorum. Eğer savcılar merak ediyorlarsa SÖZCÜ hakkındaki gerçekleri, basın camiasında "Müseccel iftiracı" denilen Hüseyin Gülerce'den değil, çağırıp lütfen benden dinlesinler.

Rahmi Turan Sözcü

***

Şunları soruyor muyuz?

----

PKK dostu ABD Özel Temsilcisi McGurk'a, haklı olarak demediğimizi bırakmıyoruz, ama buraya geldiği zaman da niyeyse elini sıkıp görüşüyoruz. (...) Peki acaba McGurk'a şunları soruyor muyuz?

1. Birader, bu DEAŞ'ın elinde Suriye'de ele geçirdiği bir iki kullanamadığı tank dışında tank yokken, siz YPG/PKK dostlarınıza niye tanksavar veriyorsunuz. Bu tanksavarları kime karşı kullanacaklarını düşünüyorsunuz?

2. Hadi tanksavarı anlamış gibi yapalım da, bu DEAŞ'ın elinde uçak muçak yokken, kendilerine verdiğiniz uçaksavar füzelerinin kime karşı kullanılmasını bekliyorsunuz?..

Fatih Altaylı Habertürk

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum