Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Hepsi tesadüf mü?

05 Haziran 2017 - 02:16

Son helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantısı var gerekçesiyle gözaltına alınmış. Hakkında yapılan soruşturmada temiz çıkınca geçici görevle bulunduğu Şırnak'ta tekrar dağlara, terörle mücadeleye gönderilmiş.

Aynı kazada şehit olan Yarbay Songül Yakut, FETÖ'cülerin kumpası sonucu 3 Şubat 2014'te TSK'dan ihraç edilmiş. Uzun mağduriyet döneminde verdiği hukuk mücadelesinden sonra 2016'da üniformasına yeniden kavuşmuş. Kavuşur kavuşmaz gelen tayinle kendisini Şırnak'ta bulmuş.

Kazanın bir diğer şehidimiz Albay Gökhan Peker, Bişkek Büyükelçiliği'mizde askeri ataşe imiş. Darbe girişimi sonrası açılan soruşturma kapsamında yurda çağrılmış. Hemen açığa alınmış. Yapılan soruşturmadan temiz çıkınca Bişkek'e geri döndürülmemiş, tayini Şırnak'a çıkarılmış.

Önce FETÖ adlı terör örgütünün mağduru olacaksınız... Ardından FETÖ'cü kuşkusuyla bu kez FETÖ karşıtlarınca mağdur edileceksiniz. Bütün bunlardan aklanınca bu kez de sözleşilmiş ve başka bir yer kalmamış gibi terörün ve mağduriyetin zirve yaptığı bir yere tayininiz çıkarılacak.

Mağduriyetin ve tesadüfün bu kadarı biraz fazla değil mi!

Melih Aşık Milliyet

***

DEAŞ, küresel planın kuklası

--------

Bir tarafta Afganistan'dan, Bağdat'a, Musul'a kadar DEAŞ Ramazan'da çoğunluğu Müslüman olan büyük kitleleri katletmeye devam ediyor.

DEAŞ Suriye'de Rakka'yı da savaşmadan PYD-PKK'ya bırakıyor ve aynı sırada aynı DEAŞ  (Musul'a da Kerkük gibi IKBY bayrakları asılsın diye mi bilinmez) Musul'da çatışmalardan kaçan yüzlerce sivili öldürüyor.

Olaylara geniş açıdan bakıldığında küresel bir planın parçaları gibi.

Küresel dehşet saçan bir örgüt, sıra PYD-PKK'ya ve Kürdistan konusuna gelince usluca çekiliyor.

Güngör Mengi Vatan

***

Muzla besle maymunu...

--------

.... Darbe girişimi gecesi telsiz konuşmaları kayıtlarına ismi ve sesiyle girmiş:

Jandarmanın etrafını saran polis araçlarını vurun. Direkt vurun. 4 araç varsa dördünü de vurun. O Kobra aracını da vurun... Konya yolundan gelen araçları da durdurun, onları da vurun...

Bu emirleri vermiş. Mahkemede inkar ediyor.

Ben değilim, benim sesim değil demekteler. Darbeciliği dinle, ayetle, önde gelen sahabe isimleriyle kutsallık çanağına yerleştirmişler. İkiyüzlüler.

Balyoz-Ergenekon kumpaslarında ne yılan olduklarını da gösterdiler. Bu kumpasların arkasında Batı'nın olduğu şimdilerde daha net ortaya çıkıyor. Fetullahçılar, 15 yıl beraber, birlikte, iç içe, tam bir dayanışma içinde oldukları Tayyip Erdoğan'ı ve kadrosunu devirmek için Batı'nın aleti olmayı kabul ettiler.

Üç maymun hafif kalır. Şeytanı, iblisi örnek almışlar. Devletin her yerindeler. Bunlar nasıl temizlenecekler?

(...)

 Muzla besle maymunu. Gelsin oysun altını. Yapsın sana darbeyi. Kim besledi bu maymunu?

(...) Cumhuriyet Gazetesi iddianamesinde şu bilgiler yer alıyor: Abant Platformu toplantılarına AKP'li Bakan Ali Babacan, AKP'li Burhan Kuzu, Fehmi Koru (SÖZCÜ'ye iftira atan) Hüseyin Gülerce (Fetullahçılıktan son anda dönüp iktidara yanaşan) TBMM Başkan vekili AKP'li Naci Bostancı, AKP Milletvekili Yasin Aktay, AKP'li Bakan Sadullah Ergin, şimdiki Başbakan Yardımcısı AKP'li Numan Kurtulmuş, TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Bakanı AKP'li Reşat Petek, AKP Milletvekili Mehmet Metiner katılmışlar, destek vermişler, omuz vermişler, yüreklendirmişler, teşvik etmişler. Abant Platformu 2009 yılı toplantısının açılış konuşmasını dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç yapıyor. Toplantının "Hukuki Çevre " başlıklı oturumunun konuşmacıları arasında şimdi TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı (AKP'li) Mustafa Şentop, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP'li Ahmet İyimaya yer alıyor. Gece olunca da sazlı-sözlü birlikte eğeleniyorlar.

Aynı toplantıya katılanlardan şimdinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın ile ilgili Yeni Şafak'taki yazısında AKP Milletvekili Yasin Aktay şunları yazmıştı: "Saz olunca, gecenin solisti İbrahim Kalın oldu. Khanzad Otel'in asma katında Ali Bulaç, Haşim Haşimi, İhsan Sürreyya Sırma, Altan Tan, Sadık Yalsızuçanlar'la birlikte Harun Tokat'ın motivasyon taktikleriyle gece yarısına kadar Türkçe ve Kürtçe türküler söyledik"

(...)

 Dünün Abant şarkıcısı İbrahim Kalın. Bugün Cumhurbaşkanı Başdanışmanı. Nasıl temizlenecekler? Kimlerle temizlenecekler?

Bize inanacağımız umutlar verin de görelim, üzerinde konuşalım, yazalım...

Necati Doğru Sözcü

***

Ayıptır!

-------

Askeri vesayeti kıralım, demokrasi gelsin dediler, Atatürkçü, Cumhuriyetçi subaylara öyle bir darbe vurdular ki, komuta kademesi FETÖ'cülere kaldı.

Hava dönmeseydi hepsi hapiste, casusluktan, komutanını öldürmeye teşebbüse, FB stadına bomba atmaya kadar saçma sapan suçlamalarla çürüyordu, hayatları karardı ama hiç olmazsa özgürler. Darbe girişiminde bu kez FETÖ'cü üstleri tarafından kullanılan, kandırılıp sokağa sürülen askerler tutuklu, aylardır içeride inim inim inliyor.

İçlerinde yıllarını Güneydoğu'da geçirmiş, çarpışmış olanlar var. Adalet yerini bulur, suçsuzlukları anlaşılır, salıverilir ve görevlerine dönerlerse yine gidecekleri yer, şehit olacakları dağlardır! Askerlik mesleği ille de şehit olunacak yer değil. Savaşmak zorundalar madem, helikopterin teçhizatı da tam olsun, engeli de görsün.

Zaten ne okulları kaldı, ne hastaneleri, ne mahkemeleri! Askerin karnı da doysun ama zehirlenmesin! Bedelli çıksın diye de çaktırmadan lobi yapmayın, ayıptır!

Yazgülü Aldoğan Posta

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum