Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

İlanihaye bir acı

19 Aralık 2016 - 11:52

Yine öldük.Yine yaralandık.Acıyı tarif etmekte kullandığımız kelimeler eskidi, kuşaklardır siyasetçilerin bir çırpıda söyleyebildikleri klişeler eskidi ve bütün bunların eskidiğinden bahseden yazılar da eskidi...

Dolmabahçe'deki yaralar kabuk bile tutmamışken kahpe terör yine saklandığı fosseptik çukurundan çıkıp 14 kahraman evladımızın canına kıydı, 55 kişi yaralandı.

Toplum ardı ardına gelen travmaların sıklığı karşısında ne yapacağını şaşırmış vaziyette.

Terör saldırılarının ardından geniş kitlelerin "Akut Stres Bozukluğu" (ASB) yaşadığını söylüyor bilim dünyası.

Akut stres bozukluğu 

 Uykusuzluk, tedirginlik, fiziksel huzursuzluk, uyuşmuşluk, duygusal tepkisizlik, gerçekliği ayırt edememe gibi semptomları olan, 1-2 aydan fazla sürmesi durumunda uzman yardımı gerektiren psikolojik bir bozukluk ASB.

 1-2 ay diyor uzmanlar, sadece son 1.5 yılda 32 bombalı terör saldırısı gerçekleşti...

Sanki ilanihaye bir ASB yapıştı yakamıza, ilanihaye bir acı...

Millet evladını, babasını, eşini, ağabeyini, kız kardeşini, kanını, canını veriyor, dualara, sabrına, derin acısına ve endişesine sarılıp hayata devam etmeye çalışıyor.

Siyasetçiler doğruyu söylüyor "Birlik olmalıyız, dik durmalıyız, yılmamalıyız, birbirimize düşman olmamalıyız..."

Tamamen katılıyorum.

  Ama bu çağrılar dışında kalan bütün alanlarda kutuplaşan, birbirini neredeyse düşman ilan eden, topluma yılgınlık verenlerin başında da onlar geliyor... Onu ne yapacağız?

Neyse...

Acı büyük, bunların konuşulacağı vakit de bugün değil...

14 yiğit kardeşimizi kaybettik.

Terörün canı cehenneme...

 O maşayı dövenin... Tutanın... Tutturanın... Ucundaki korun... O koru besleyen ateşi yakanın... Üstüne benzin dökenin... O ateşte ısınanın... 7, 77 ceddinin canı cehenneme.

Başımız sağ olsun.

Kanat Atkaya Hürriyet

***

PKK'nın intikam evresi

-------

... Suriye'de olanları Türkiye'ye taşıma, PYD'nin yaptığını Güneydoğu'da yapma, Kobani'yle Diyarbakır'ı, Nusaybin'i, Cizre'yi, Yüksekova'yı, İdil'i, Hakkari'yi birleştirme hayaline kapıldı.. Hayaline kapılmadı, uygulamaya koydu. Hendekler kazdı, barikatlar kurdu.. Kurtarılmış bölgeler ilan etti..

...Amacı, Güneydoğu'dan Kobani çıkarmaktı..

Zannettiler ki; Batı ayağa kalkacak.. Zannettiler ki; PYD'ye yaptığı gibi kendilerine de destek verecek..

Hiçbiri olmadı..

(...)

600'den fazla şehit verildi, mahalleler yerle bir oldu, sokaklar moloz yığınına döndü ama şehir savaşı kazanıldı.. 7 bin PKK militanı öldü.. Kent savaşı kentlerle sınırlı kalmadı.. Kırsala da sıçradı.. PKK'nın geçiş yolları tutuldu.. Toplanma merkezleri konaklama, geceleme sığınakları, silah, mühimmat, yiyecek depoları yerle bir edildi..

Tamamı olmasa bile yüzde 90'ı ele geçirildi..

***

Sonuç şuydu..

PKK'nın hem kırsalda hem kent merkezlerinde tutunacak hali kalmadı..

Eylem gücünü yitirdi..

***

PKK, canlı bombalar, bomba yüklü araçlarla saldırı yöntemine böyle geçti.. Eylem türünü değiştirdi.. Az adamla can yakmaya başladı..

IŞİD'in yöntemine geçti..

Artık kendini patlatacak bir kişiyle canlı bomba yeleğini buluşturması yeterliydi..

Veya kamyonu hedefe sürecek bir şoför katliam demekti..

***

PKK; polise, askere saldırarak kaybettiği hendek/barikat savaşının, kaybettiği kır savaşının intikamını almaya çalışıyor..

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Kimden hesap soracağız

------

Bombalı saldırılardan sonra "Misliyle mukabele edilecek, alçaklar, milletçe kınıyoruz" gibi sözler, çalıntı araç plakaları, şehitlerimizi geri getirmiyor.

(...) Hiç unutmayalım; Rusya "tek bir pilot ve uçak" için neredeyse Türkiye ile savaş çıkaracaktı.

Biz her gün onlarca şehidimiz için kime hesap soracağız?

Güngör Mengi Vatan

***

Kahpeler...

---------

Zalim ve korkaklar...

Mehmetçiğin karşısına çıkma cesareti bulamayan PKK'lı çakallar, çarşı iznine giden silahsız askerlere pusu kuruyorlar...

 İnsanlıktan çıkmış, ruhunu satmış, pusucu korkaklara şehitler veriyoruz...

 Artık lanet okumaktan da bıktık, yorulduk!..

Bu iktidarın PKK terörüyle mücadele yerine PKK'lı teröristlerle müzakereyi tercih etmesi sonucu işte bu noktaya geldik...

(...)

Öfff be!..

Yeter artık!

Mehmet Türker Sözcü

***

Tek yol istihbarat

-------

Lânet olası terör devam ediyor.

Dün de Kayseri'den acı haber geldi. Çok sayıda şehit ve yaralı var. Teröristlerin gözleri dönmüş, çılgınlığa varan kalleşlikle intihar saldırıları yapıyorlar! Kimileri canlı bomba olarak intihar ediyor ve birçok masum insanı da öldürüyor, kimileri de bomba yüklü araçlarla hedeflerine intihar dalışı yapıyor!

Bunlar aldatılmış insanlar... Maşa ve piyonlar... Uyuşturucu ilâçlarla beyinleri durduruluyor, düşünce melekeleri yok ediliyor, sonra yallah ölüme... Hain ve alçak oldukları kadar salaklar da... Aynı gün cennete gideceklerini sanıyorlar! Oysa gittikleri yer "eşek cenneti!"

(...)Akıllarının başlarında olmadığı muhakkak! Burada önemli olan istihbarattır... Devletin, saldırıları önceden haber alacak istihbarat gücüne ulaşması gerekir. Ayrıca, tüm ülkede yollar, caddeler, meydanlar, bomba yüklü araçları algılayan ve fotoğraflarını çeken cihazlarla donatılmalıdır. Devletin herhalde bu âletleri alacak gücü vardır.

Bombalı terörü başka türlü önlemek çok zor!

Rahmi Turan Sözcü

***

CIA parmağı görülmeli

--------

Beşiktaş'ta yapılan saldırıda TNT ve RDX kullanıldığını öğrendik. Kayseri'de de... Bunlar, yanma hızları çok yüksek fabrikasyon patlayıcılardır. Ordular için üretilirler, eğer Türkiye'de bir eylemde kullanılıyorsa bunlar mutlaka bir ordunun envanterinden çıkmıştır. Düzeneklerde yemleme olarak kullanılan RDX son derece hassas bir fünye malzemesi olduğu için mutlaka uzmanlar tarafından kullanılır. Bunun ana imla hakkını güçlendirmek için çok daha fazla miktarda kullanıldığını öğreniyoruz. Bunun ötesinde polis telsiz ve telefonlarının dinlenmesi, içeriden haber alınması, yabancı basın kuruluşlarının anında yayına başlaması (Tıpkı Şemdinli kumpasında olduğu gibi), saldırının zamanı, ikinci canlı bombanın düzeneğindeki uzaktan kumanda modülü, Kayseri'deki planlama gibi unsurlar düşünülünce eylemin sadece birkaç bölücü terörist tarafından değil, yabancı bir istihbarat örgütü tarafından düzenlendiği gözler önüne seriliyor.

Bu saldırıların arkasındaki CIA parmağı artık görülmeli ve yığınak buna göre yapılmalıdır.

Önleyici istihbaratın etkin bir şekilde yeniden kurulması için emekli olmasına bakılmaksızın bu ülkenin vatansever güvenlik birikiminden yararlanmaya başlanmalıdır. Bir tür üst düzey seferberlik ilan edilmeli ve bu savaşın niteliğine uygun istihbarat ve psikolojik harekât kadroları yaratılmalıdır.

Oktay Yıldırım Aydınlık



 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum