Mustafa ÖZBEY

Mustafa ÖZBEY

[email protected]

Türkiye’nin İlk Gangsteri Necdet Elmas’ın Hikayesi!

10 Mayıs 2018 - 10:52

Bir takım insanlara göre suçlu, bir takım insanlara göre de fukaranın arkadaşı olan Necdet Elmas, 12 yaşında evinden ayrılmış, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2.sınıftan terk olup belediye memuru olarak çalışmaya başlamıştır. Bu memur Chevrolet İmpala arabalarına olan tutkusu nedeniyle hırsızlık yapmış ve 11 yıl hapis cezası almıştır. Fakat Necdet Elmas hapisten kaçmaya çalışmış, yaşanan çatışma sonucunda yakalanmıştır. Bu olay sonucunda’da sultan ahmet cezaevine gönderilmiştir. Burada da kaçış planları yapan Elmas hastaneye sevk almış ve dönüş sırasında kafaladığı askerle emirganda rakı içerken tuvaletin penceresinden kaçmış.

Yoksulluk yüzünden oğlunu kaybeden Necdet Elmasın amacı zengin olup fakire yardım etmekti. 7 Temmuz 1961 yılında İstanbul Çemberlitaşta ki buğday bankasını soyarak, ilk soygununu yapmıştır ve bu olaydan dolayı gangster olarak anılmaya başlamıştır. Soygun sonrası o dönem polis arabalarından daha hızlı olan 59 model İmpalasıyla polisten kaçmıştı. İkinci soygununu ise Kazlıçeşme’de ki İş Bankası şubesinde yapan Necdet Elmas bir çalışanın parama dokunma demesi üzerine, ben işçinin parasına dokunmam dedi.

Bu cümle yüzünden bazı insanlar bu gangsteri sevmeye bile başladılar ancak Necdet Elması efsane yapan sadece bu sözü değil, Necdet Elması unutulmaz yapan gazetelere mektup yazıp, polisleri eleştirmesi ve soygun planlarını anlatmasıydı. Kibar bir dille kaleme aldığı mektuplar sayesinde sadece istanbulda değil, ülkenin birçok yerinde tanınır hale geldi Necdet Elmas. Hatta bir süre sonra memlekette sahte necdet türemeye başladı. Fakat Reisicumhur Cemal Gürsel olayla daha yakından ilgilenmeye başlayınca, Necdet Elmasın da kimliği ortaya çıktı.



Öyle ki sıcaklıklı bir kovalamaca neticesinde tutkuyla bağlı oldupu arabasını yakmak zorunda kalmıştı. Artık çemberin daraldığını düşünen Necdet Elmas, ortağı Küçük Necdet ile darıcaya gitmişti. Buradayken akrabası tarafından polise ihbar edilen Necdet Elmas ve ortağı yakalanmıştı. Fakat Necdet Elmas o kadar sakindi ki sanki hiçbirşey olmamış gibi traş olmuş, en iyi kıyafetlerini giymiş ve kadınlarla on yıl sonrası için Emirganda randevulaşmıştı.

Nihayet Necdet Elmas hapsi boylamıştı, 20 yıllık hapis hayatı sonucunda oldukça değişmişti. Birçok hayır işinde bulunan Necdet Elmasa hapisten kurtulduktan sonra Beşiktaş Belediyesi tarafından bir büfe tahsis edildi. Büfesini işletmeye başlayab Necdet Elmas bir daha asla soygunlarla ilgili konuşmadı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum