Yeni kurdukları örgüt Türkiye'ye savaş ilan etti

ABD'nin Suriye'de kurduğu PKK'nın uzantısı PYD'lilerden oluşan Kuvvet-i Suvvar adlı örgüt Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'tan aldığı topraklara savaş ilan etti.

Yeni kurdukları örgüt Türkiye'ye savaş ilan etti
18 Ağustos 2017 - 00:20
Amerika silah, cephane, lojistik ve eğitim desteği verdiği PKK’ya Fırat Bölgesi’ne saldırması için yeni bir örgüt kurdurdu 17 Ağustos 2017'te Tel Abyad’da kurulan Kuvvet-i Suvvar, Fırat Kalkanı bölgesine savaş ilan etti. Amerika, örgüte on binlerce militanın katılması talimatını verdi. Örgütün amacı ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bölgeden çıkarmak.

Ayn-el Arab’da 2015 yılında başlayarak ABD’nin silah, cephane, militan ve eğitim desteği verdiği Suriye PKK’sı PYD, Fırat Kalkanı bölgesine savaş ilan etti. PKK-PYD’ye bağlı militanlar tarafından 14 Ağustos 2017 tarihinde Tel Rıfat bölgesinde ilan edilen Kuvvet-i Suvvar tümeni, hedeflerinin TSK-OSO ittifakı olduğunu açıkladı. El Bab, Münbiç, Azez ve Cerablus bölgelerinde TSK’ya bağlı mevzilere saldıracakları tehdidinde bulunan terör tümeninin sözcüsü, binlerce militan ile Fırat Kalkanı’nın TSK ve ÖSO’dan temizlenerek , PKK bölgelerine katılacağını ileri sürdü.

ABD SİLAHLARI EŞLİĞİNDE AÇIKLAMA

ABD himayesinde yapılan toplantılar sonrası çizilen korsan haritada Fırat Kalkanı bölgesi Sahba olarak isimlendirildi. TSK’ya karşı savaş ilanı yapan grup bu bölgede toplandı. Yüzlerce teröristin katıldığı tümen ilanı, ABD’nin M-16 silahları ve DEAŞ bahanesi ile PYD’ye gönderilen zırhlı araçlar eşliğinde gerçekleşti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum