Yerli otomobil projesi rafa mı kaldırıldı ? İlk resmi açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80’i tamamlanmış projelerin tamamlanacağını, onun dışında yeni projelere başlanmayacağını açıklamasının ardından yerli otomobil projesi için resmi açıklama geldi.

Yerli otomobil projesi rafa mı kaldırıldı ? İlk resmi açıklama geldi
17 Eylül 2018 - 09:53
Hatırlanacğaı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı iki konuşmasında da tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 70-80’i tamamlanmış projelerin tamamlanacağını, onun dışında yeni projelere başlanmayacağını açıklamıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından akıllara ilk olarak İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul ile Türkiye'nin ilk yerli otomobili yatırımları gelmişti. Kanal İstanbul ile ilgili olarak resmi açıklama Cumartesi günü yapılmıştı. Kanal İstanbul'la ilgili olarak Bakan Kurum, projenin devam edeceğinin mesajını vermişti. Yerli otomobil ise bilinmezliğine devam ediyordu.

Hürriyet gazetesi yazarı Emre Özpeynirci bugünkü yazısında yerli otomobil projesinin geleceği için ayrıntıları paylaştı.

Kanal İstanbul projesi iptal mi ? Resmi açıklama geldiKanal İstanbul projesi iptal mi ? Resmi açıklama geldi

5 babayiğit ve TOBB’un 3 milyar dolar yatırım yapması beklenen yerli otomobil konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Özpeynirci, konuyu projenin CEO'su Gürcan Karakaş'a sordu.

İşte Karakaş'ın yanıtı:

“Bizim tarafıımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz”

Erdoğan Kanal İstanbul'u rafa mı kaldırdı ?Erdoğan Kanal İstanbul'u rafa mı kaldırdı ?

YORUMLAR

  • 0 Yorum