"Yok Artık" Dedirten 10 Seks Efsanesi

İnsanlığın tek ve en büyük ortak geleneği olan seks hakkında konuşmaya da okumaya da bayılıyoruz. Fakat kulaktan kulağa yayılan öyle garip hikayeler var ki, “olsa olsa şehir efsanesidir” demekten kendimizi alamıyoruz. İşte Listverse’ün derlediği bugüne dek “yok artık” dedirten, ama aslında gerçekten yaşanmış olan 10 seks efsanesi…

"Yok Artık" Dedirten 10 Seks Efsanesi
11 Haziran 2018 - 22:12
1. Seks yaparken sıkışıp kalan insanlar1Penis Captivus adı verilen bir durum yüzünden, bazen erkekler kadınların içinde sıkışıp kalabiliyor. Genellikle orgazm sırasında kadının vajinasına bir nevi kramp girmesi ve partnerinin cinsel organını içerde kıstırması sonucu yaşanıyor. Erkeğin penisi bu aşamada zaten büyümüş olduğu için, çıkış yapması bir hayli acı veriyor ve hemen hemen imkansız oluyor. Söz konusu durum sadece birkaç saniye sürmesi bir şans belki de… BBC’nin haberine göre bu duruma neyin sebep olduğuna dair bilimsel bir açıklama yok. Zaten oldukça nadir gerçekleşen, şu ana dek bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda insanın başına gelmiş bir durum. Öte yandan böyle bir durumu yaşasa da kimseyle paylaşmamış kişiler de olabilir. Bu yüzden resmi sayının düşük olması bir anlamda normal sayılabilir.

2. Oral seks sonrası hamile kalan kadın2Normalde oral ilişki sonrası hamile kalınması imkansızdır. Zira mide asitleri spermlerin ölmesine sebep olur. Ancak 1998’de Zimbabwe’de yaşanan bir olayda garip pek çok tesadüf bir araya geldi ve 15 yaşındaki bir genç kız, oral ilişki yaşadıktan sonra hamile kaldı. ABC News sitesinde yer alan habere göre Zimbabwe’deki küçük bir krallık olan Lesotho’da yaşayan bir genç kız, doktora başvurdu. Genç kızın doğum semptomlarını gösterdiğini fark eden doktorlar, genç kızı muayene etmeye başladı. Ancak muayene sırasında genç kızın vajinasının henüz oluşmadığı, vulva bölümünde yalnızca küçük bir çukur olduğunu fark ettiler. Doğuştan sahip olduğu Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser adlı sendrom sebebiyle bu genç kız hamile kalamazdı. Peki bu olay nasıl olmuştu?

Doktorlar genç kızın tıbbi verilerini kontrol ettiklerinde, doğum yapmasından 278 gün önce yine hastaneye geldiğini fark ettiler. O gün sevgilisiyle oral beraberlik yaşayan genç kız, eski sevgilisi tarafından yakalanmıştı. Bunun üzerine taraflar arasında bir kavga çıkmış, genç kız yaralanmıştı. Karnından yaralanan genç kız hastaneye getirildiğinde midesinin boş olduğu ve çok da fazla mide asidi birikmediği fark edilmişti. Öte yandan genç kızın yarası, midesinden karın boşluğuna kadar gidiyordu. Doktorlar spermlerin o gün mideden karın boşluğuna, oradan da üreme organlarına kadar inmiş olabileceğini tahmin ediyor. Murphy Yasaları’na konu olacak bir olay doğrusu…

 

 3. Orgazma sebep olan hap3İlaçların pek çok tehlikeli yan etkisi olabilir. Ancak clomipramine gibi ilaçların yan etkileri herkesi mutlu eden cinsten. Antidepresan olarak kullanılan ilacı içenlerle ilgili ilginç bir durum fark edilmiş: İlacı aldıktan sonra esnemeye başlayan kişiler, bir süre sonra da orgazm oluyorlar.Snopes.com’un haberine göre bir kadın bu yüzden iyileştikten sonra bile ilacı almaya devam ettiğini söylemiş. Bilim insanları esnemenin nasıl olup da orgazma sebep olduğundan emin değiller. Üstelik de bu ilaç seks yapma isteğini azaltan etkilere sahipken… Üstelik bu yan etki, ilacı alan herkeste değil, kullanıcıların yalnızca yüzde 5’inde görülüyor.

 

4. Geyik dili kullanarak cinsel uyarılma yaşayan kadın41990 yılında American Journal of Forensic Medicine and Pathology dergisine konu olan bir olay oldukça şaşırtıcı. Olayda 29 yaşındaki bir kadın adet döneminin geçtiğini ve genital bölgesinden garip bir koku geldiğini söyleyerek kürtaj kliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerde kadının vajinasında yabancı bir madde bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu madde çıkartılıp incelendikten sonra, bunun ölü bir geyiğin dili olduğu ortaya çıktı. İlginçtir, tıp tarihine geçen bu olaya bir de isim verildi: Xenolingual Autoeroticism, yani “Yabancı bir dille kendini tatmin etme.”

 

5. Hamileyken yine hamile kalan kadın5Zaten hamile olan bir kadının tekrar hamile kalması kulağa imkansız geliyor olabilir. Ancak Superfetation adı verilen bu nadir olay daha önce yaşandı. 2009’da Time dergisine konu olan olayda Julia Grovenburg adlı Amerikalı bir kadın, 2 hafta arayla iki kez hamile kaldı. 31 yaşındaki kadının Jilliana dını verdiği kızı 24 AralıK’ta doğarken, Hudson adını verdiği oğlu ise 10 Ocak 2010’da dünyaya geldi. Makaleye göre, bu olay şu ana kadar yalnızca 10 kez yaşandı. Superfetation’ın yaşanmasının sebebi olarak, hamile kalan bir kadının yumurtlamaya devam etmesi gösteriliyor. Döllenen yumurta bir şekilde rahimdeki yerini alınca da, ikili hamilelik gerçekleşmiş oluyor. Normalde hamilelik esnasında hormonal bazı değişiklikler yaşanır ve rahim duvarı kalınlaşır. Bu da ikili hamileliğin yaşanmasını engellemeliydi. Ancak bilinmeyen bir sebeple, Grovenburg’un durumunda bu gerçekleşmedi.

 

6. En fazla bebek sahibi olma yarışması6Ülkemizde onlarca çocuğu olan kadınları düşününce bu haber ilginç gelmeyebilir aslında. Ancak Kanadalı bir avukatın başlattığı bu yarışma, tarihteki en saçma yarışmalardan birisi olarak anılmaya devam ediyor. Bu garip yarışma, Torontolu avukat Charles Vance Millar’ın fikriydi. Eşek şakalarını çok seven müzmin bekar Millar, mirasının büyük bir bölümünü 10 yılda en fazla bebeği doğurmuş olan kadına vereceğine dair bir madde ekletti. 31 Ekim 1926’da ölümünün ardından yaşanan 10 yıl, Kanada’da “Büyük Leylek Derbisi” olarak anılıyor.

Sonuç olarak 4 kadının her biri, 125 biner doların sahibi oldu. O zaman için çok büyük bir para olan bu meblağı kazanmak için her biri de 9 çocuk doğurmuştu. Yarışmaya başvuran başka 2 kadın aslında 10 çocuk doğurmuştu, ama ödül hukuki sebeplerden onla verilmedi. Bir başka kadının ise evlilik dışı olarak doğurduğu birkaç bebeği bulunuyordu ama, Toronto yasalarına göre vasi aksi bir şey belirtmediği takdirde, miras yalnızca evlilik içi doğan çocuklara paylaştırılıyor. Bir başka kadın ise, 2 ölü doğan bebeği olmasına rağmen yarışmaya katıldı ama bu kadınların da hiçbirisi eli boş dönmedi. Kadınların her birine 12.500 dolarlık “teselli ödülü” dağıtıldı.

 

 7. Çok fazla seks yapınca kör olan adam7Ergenlik çağındaki gençleri “çok fazla mastürbasyon yaparsan kör olursun” diyerek korkutmak artık insanlığın ortak şakalarından biri haline geldi. Ancak 66 yaşındaki bir adamın yaşadıkları, insana “acaba olabilir mi?” dedirtiyor. Discover dergisinin 2010 yılında yaptığı bir habere göre, 66 yaşındaki bir adam “orgazm olduğunda geçici körlük yaşadığı” şikayetiyle doktora gitti. Ancak işin ilginç yanı, başka efor isteyen işler yaptığı zaman bu şikayeti ortaya çıkmıyordu. Uzmanlar daha sonra bu görüntü kaybının “geçici monoküler körlük” olduğunu söylediler. Söz konusu körlüğün bir çeşit emboli sebebiyle ortaya çıktığı, buna da kan damarlarındaki bir daralmanın sebep olduğu ortaya çıktı. Bir başka deyişle, yaşlı adam orgazm yaşadığı esnada gözlerine kan akışı yavaşlıyordu ve kısa bir süre körlük yaşamasına sebep oluyordu. Şansı varmış ki bu olayın tedavisi mümkün. Yaşlı adam bir süre kan damarlarını genişletici ilaç kullandı ve sorun ortadan kalktı.

 

8. Kesilen testislerini ‘yerine’ zımbalayan adamSONY DSCAdamın hayran olunacak bir cesaret gösterdiğini düşünebilirsiniz. Ancak testislerin kesilmesi de en baştan onun suçuydu. Snopes.com'da yer alan habere göre, olay şöyle yaşandı: 40 yaşındaki bir atölye çalışanı, öğle tatillerinde kanvastan bir düz kayış makinasının yanında mastürbasyon yapmak gibi bir alışkanlığa sahipti. Gerçi bu bizim kimseye tavsiye etmeyeceğimiz bir aktivite, onu da belirtelim. Yine böyle bir öğle tatili sırasında, testis torbası düz kayış makinasına takıldı ve sol testisi parçalandı. Bir başka erkek olsa acı içinde bağırır, panikler, hemen hastaneye koşardı. Ama söz konusu adam büyük bir soğukkanlılıkla zımbayı eline aldı ve kopan parçaları yerine taktı. Olaydan 1 hafta sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitmeseydi, bu olay belki de hiç ortaya çıkmayacaktı. Doktorların ısrarı üzerine “işte yaşadığı ufak bir kaza” yüzünden ateşinin çıktığını itiraf ettikten sonra gerçek ortaya çıktı.

 

9. Erkekler de süt verebilir9Bebeklere süt vermek, yalnızca kadınlara özgü bir durumdur aslında. Ama 1890 yılında yaşanan bir olay, bu yargının tam tersini savunuyor. 2007 yılında Scientific American dergisinde yer alan habere göre Prusyalı bilim adamı Alexander von Humboldt, karısı hastayken bebeklerine süt veren bir adamla tanıştığını söylemişti. Benzer bir şekilde, Brezilya’yı ziyaret eden misyonerler de karısının göğüslerinin” buruşuk” olduğunu söyleyen ve bebeklerine süt veren yerlilerle karşılaşmıştı. Öte yandan 2. Dünya Savaşı sırasında Alman ve Japon toplama kamplarındaki esirlerin de bir anda göğüslerinden süt geldiği gözlenmişti.Bazı araştırmacılar, bunun sebebini prolaktin seviyesindeki artışa bağlıyor. Bazı ilaçlar ve hastalıklar sonrasında erkeklerin hipofiz bezleri etkileniyor ve normalden daha fazla prolaktin salgılanmasına sebep oluyor. Bazı bilim insanları ise, manuel bir şekilde uyarılan erkek göğüslerinden de süt akabildiğine işaret ediyor.

Yazar ve bilim adamı Jared Diamond, erkeklerin emzirmesinin yararlı bir durum olduğunu, zira modern zamanlarda kadınların kariyerlerine odaklandığını ve aileleriyle ilgilenmenin ikinci planda kaldığını savunuyor. Siz ne dersiniz?

 

10. Özellikle kendisine HIV bulaştıran insanlar10Keşke bu seferki bir şehir efsanesi olarak kalmaya devam etseydi, ancak ne yazık ki bu da gerçek. “Böcek kovalamak” denilen bu garip şeyin neden yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Özellikle HIV kapmak isteyen bu “Kovalayıcılarla” ilişkiye giren kişilere “hediyeci” denildiği bilinen bir şey. Bazı kişilerin “ortama uyum sağlamak”, macera arayışı ya da hastalığın ne kadar kötü etkilerini bilmemek gibi sebeplerden bu işe kalkıştığı sanılıyor. Öte yandan 2003’te haberlere konu olan bir adam özellikle bu hastalığı kapmak istediğini, zira “hastalık bulaşır mı diye korkmaktan, istediği gibi seks yapamadığını” söylemişti.

AIDS aktivistleri, kendisine zarar vermeye meraklı kişilerin yaptığı bu anlamsız hareketin çok da büyütülmemesi gerektiğini söylüyor. Öte yandan bu şekilde davranılmasının hiçbir mantıklı sebebi olamayacağını insanlara anlatmaya devam ediyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum