Yurtdışında ev alma kuyruğu

Son zamanlarda “Pek çok kişi Türkiye’den kaçıyor” haberleri dolaşıyor kulaktan kulağa. İddialar şöyle; “Biraz parası olan Türkiye’nin geleceğinden endişeli olduğu için parasını yurtdışına götürüyor.

Yurtdışında ev alma kuyruğu
18 Aralık 2017 - 10:18
 Kimileri yurtdışından ev alıyor.” Bu tür söylenti çok ama elbette kanıtlamak kolay değil. Doğrudur birçok kişinin yurtdışında mal mülk sahibi olduğu. Örneğin Amerika’da ev sahibi olan birçok kişi var. İspanya, Portekiz de gözde ülkeler arasında. Şimdi yine bir şey öğrendim ki bu ciddi biçimde yurtdışında ev sahibi olanların sayısının azımsanmayacak ölçüde olduğunun da bir kanıtı.

Adı bende olan bir dev inşaat firması Bulgaristan’da çok büyük bir konut projesini tamamlamak üzereymiş. Bu tabii Türk müteahhitlerininyurtdışında iş yapması açısından çok önemli. Yurtdışında yapılan ve satılan her ev Türkiye’ye döviz olarak geliyor. Ancak bu dev Türk firması asıl satışpolitikasını Türkiye olarak belirlemiş. Bu nedenle potansiyel müşteriler özel uçaklarla Bulgaristan’a götürüyormuş. Müteahhit firmanın son Bulgaristanseyahatine davetli olarak katılan bir dostum ayrıntıları anlattı. Firma Bulgaristan’a Türkiye’nin her tarafından müşteri götürüyormuş. Arkadaşım Bulgaristan’da yapılan konut kompleksini anlatırken “Öyle küçük yer değil, site gibi de değil, İstanbul Bahçeşehir gibi bir düşün” dedi. Sonra da “Öyle sanıyorum ki müşteri portföyü de genellikle dindar ve muhafazakâr kesimden” diye konuştu. “Bunu zaten çoğu kişinin kılığına kıyafetine bakınca anlıyorsun” dedikten sonra “Bize her türlü hizmeti sundular. Yedik içtik geldik, ama yemeklerde kesinlikle içki verilmedi” bilgisini verdi. Arkadaşım “Biliyorsun içki ile aram çok iyi değil, ama bir yabancı ülkede içkinin yasaklanmasına canım sıkıldı. Kendi paramızla içki içmek istedik bu sefer kaldığımız otelin personeli servis yapmadı. Çünkü böyle talimat verilmiş. Biz de aynı kafada birkaç kişi aramızda birini seçtik, o dışarı gitti, içki satın aldı, masaya getirdi, kendi aramızda servis yaptık, buna ses çıkaramadılar” dedi.

Devamını Oku

YORUMLAR

  • 0 Yorum