Yürüyüş Yapmanın 5 Harika Faydası

Yürüyüş yapmanın sağlık için hem fiziksel hemde zihinsel faydaları vardır.

Yürüyüş Yapmanın 5 Harika Faydası
31 Ekim 2018 - 21:45 - Güncelleme: 01 Kasım 2018 - 08:07
Kalp rahatsızlıkları, diyabet, kanser ve diğer kronik hastalıklardan korunmanıza yardımcı olduğu gibi, diğer çalışmalar yürüyüşün kemik mineral yoğunluğunu arttırdığını ve osteoporozun durumunu önlediğini göstermektedir. Ayrıca kolon kanseri ve artrit riskini azaltır.



Yürüyüş yapmak, vücut için harika bir egzersiz formudur. Bu egzersizin size hiçbir zararı olmaz ve herkesin yaşam tarzına uyabilir. Meşgul olabilirsiniz; ancak iş yerinizde veya evinizde tempolu bir yürüyüş yapmak son derece faydalı bir egzersiz olabilir.



Yürümenin sağlığa yararları arasında sağlığınızın genel olarak iyileştirilmesi ve aşırı vücut ağırlığında azalma sayılabilir. ABD Sağlık Bakanlığı'na göre, çeşitli yaş grupları arasında ölüm oranının azaltılmasına yardımcı olduğu görülmüştür.



Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş yapmak, insanlar için zorunlu bir alıştırmadır. Ne kadar çok yürüyorsanız, sizin sağlığınız için o kadar iyidir. Sağlık için Yürüyüş Yapmanın Faydaları şunlardır:


Sağlıklı Zayıflama

Aşırı kalorilerinizi ve yağlarınızı azaltmak için ihtiyacınız olan kısa tempolu bir yürüyüş. Bir kilometrelik yürüyüş neredeyse 100 kaloriyi yakabilir. Bu nedenle, günde en az 3 ila 4 km, haftada 3 kez yürüyüş, sizi sağlıklı bir şekilde zayıflatabilir ve kilonuzu korumanızda yardımcı olabilir.

Fitness-Form

Günlük yürüyüş, sizi uzun süre sağlıklı ve formda tutabilir. Kardiyo-solunum organlarının normal işleyişine yardımcı olur ve vücudunuzun gücünü önemli ölçüde artırır. Günde 30 dakika düzenli yürüyüş, ince ve sağlam sağlıkta kalmanıza yardımcı olabilir. Bu nihai bir seçenektir, ancak sizi aşırı bir şekilde etkilememelidir; Tutarlı alıştırmaya alıştıkça daha hızlı adımlara kadar geliştirebilirsiniz.



Akıl & Zihinsel Sağlık

Hepimiz yürüyüşün fiziksel beden için harika olduğunu biliyoruz. Yürüyüş bunun yanı sıra Ruh sağlığınız içinde faydalıdır. Güveninizi ve özgüveninizi arttırmanın yanı sıra ruh halinizi yükseltir, depresyonu azaltır ve stres seviyelerini düşürür.


Grup yürüyüşleri ya da arkadaşlarınızla birlikte iyi sosyal temaslarda bulunmanıza yardımcı olur. Güzel, gür yeşillikler içinde bir yürüyüş kesinlikle zihinsel sağlığınızı arttırır, moralinizi yükseltir ve gün boyu taze kalmanızı sağlar.

 


Genel Sağlık

Tıbbi araştırmalar ve çalışmalar, yürüyüşün yüksek tansiyon ve yüksek kolesterolü düşürdüğünü, bu sayede inme ve diğer kalp sorunlarının riskini azalttığını göstermektedir. Zihinsel fitness için en iyisidir ve esnek ağırlık kontrolünde yardımcı olur. Yürüme, kemik yoğunluğunu arttırmak ve kronik osteoporozun önlenmesi için iyidir. Ayrıca diğer hastalıkları da kısıtlar ve insan vücudunun bağışıklığını artırır.

İyi bir yürüyüş, vücudunuzdan zehirli atıkları terletir ve salar, cildinizi sağlık ve canlılık ile parlatır ve sağlıksız bileşenler sisteminizi temizler.



Fit kalmak için yürüyüş

Yürüyüş yapanlar daha esnek bir vücuda ve iyi kas hareketlerine sahipler, yürüyüş onlara daha iyi denge ve genel yetenekler sağlıyorlar. Fiziksel olarak aktif kalan ve 50'li yaşların başında hızlı yürümeye devam eden yetişkinlerde kalp sorunları, diyabet ve yüksek tansiyon riski azalır. Ayrıca, düzenli olarak yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, British Medical Journal tarafından önerilen kalp hastalıkları ve diyabetlere daha az eğilimlidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum