Zarrab davasında eski polis ifade veriyor: Bir numara Erdoğan...

New York'taki davada eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz ifade veriyor.

Zarrab davasında eski polis ifade veriyor: Bir numara Erdoğan...
12 Aralık 2017 - 08:51 - Güncelleme: 12 Aralık 2017 - 08:57
Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, 17-25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili açılan soruşturmalar sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "bir numara" olarak bahsettiklerini söyledi.

Canlı anlatım

18:56

New York'taki davada eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz ifade veriyor

 



 

New York'taki davada eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz ifade veriyor.

Korkmaz, 17-25 Aralık 2013'te yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili açılan soruşturmalar sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "bir numara" olarak bahsettiklerini söyledi.

Korkmaz, Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış ve Şubat 2016'da serbest bırakılmıştı. Korkmaz ayrıca polislikten de ihraç etmişti.

Savcılık, iddianamede yer alan ve duruşma sırasında kanıt olarak sunulan telefon dinleme kayıtları, tape ve belgelerin bir bölümünün 17 Aralık soruşturmalarında elde edildiğini ve bunların toplanmasıyla ilgili bilgi sahibi Türk emniyet görevlilerinin tanık olarak dinleneceğini söylemişti.

 

18:46



New York'ta görülen ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı davanın üçüncü haftası başladı.

Geçen hafta içerisinde Türkiye ve İran vatandaşı iş adamı RezaZarrab'ın ifadesine devam edilmişti. Zarrab, Perşembe günü ifadesini tamamlayıp, tanık kürsüsünden inmişti.

Davaya savcılık çağırdığı diğer tanıkların dinlenmesiyle devam ediliyor.

Cuma günü ABD Terör ve Finansal İstihbarat Dairesi'nden sorumlu Bakan Yardımcısı David Cohen dinlendi. Cohen'in 2012 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Türkiye'nin petrol alımları karşılığında İran'a milyarlarca dolarlık altın ihraç ettiği yönündeki açıklamalarının ardından Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'a yazdığı mektup da kanıt olarak kayıt altına alındı.

Cohen'in mektupta, "ABD Hazine Bakanlığı, (Babacan'ın açıklamalarına dair) haberlerden rahatsız olmuştur. Halkbank'ın bu satış işlemlerinde aracılık yapıyor olabileceğinden endişe duymaktayız... Bu ticaret mekanizması ve İran'a diğer başka yollarla altın satışları konusunda Halkbank'ın rolüne dair bize en kısa süre netlik sağlarsanız çok seviniriz" yazdığı görüldü.

Bugünkü duruşma da ABD Hazine Bakanlığı'nın finansal suçlarla ilgili bölümünde görev yapan Joshua Kirschenbaum'un ifadesiyle başladı.

Ayrıntılar geliyor

BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum