AKM'den geriye bu fotoğraf kaldı

Simgelerinden biri olduğu Gezi protestolarının 5. yılında AKM'den geriye molozlar kaldı.

AKM'den geriye bu fotoğraf kaldı
31 Mayıs 2018 - 19:49 - Güncelleme: 01 Haziran 2018 - 09:51
 Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımından geriye bu fotoğraf kaldı

T24'te yer alan habere göre,  İstanbul Taksim’de bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM ) yıkım çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 10 yıldır herhangi bir etkinlik düzenlenmeyen AKM binasında yıkımına 13 Şubat’ta başlanmıştı. 1969’da açılan ve 2013 yılındaki Gezi protestolarının da simgelerinden biri olan AKM’den geriye, Gezi’nin 5. yıl dönümünde neredeyse hiçbir şey kalmadı.



AKM’nin yerine inşa edilecek yeni opera binasının tanıtımı, kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilmişti. 800 kişilik konser salonu, tiyatro salonu, oda tiyatrosu, kütüphaneler, kafeler ve restoranların bulunacağı kaydedilen ve 2 bin 500 kişi kapasiteli olması planlanan yeni binanın projesini, AKM’nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu çizdi.

Mydonese Showland te böyle yakılmıştı Dünyanın 2. Büyük gösteri merkezi önce yangın kuyusuna beton döküldü sonra Dönemin Belediye Başkanı Kadir Topbaş yıkım kararları çıkardı başaramayınca yakıldı İçişleri Bakanlığı Showlan din Kadir Topbaş için açtığı davalara izin vermedi Yandı bitti kül oldu...

İstanbul'da 'gösteri' bitti, külü kaldı

YORUMLAR

  • 0 Yorum