AKP'nin son umudu ormanlar mı

Türkiye Ormancılar Derneği, hükümetin orman arazilerini satmaya hazırlandığını iddia ederek çok sert bir açıklama yayınladı...

AKP'nin son umudu ormanlar mı
07 Ağustos 2018 - 09:30 - Güncelleme: 07 Ağustos 2018 - 09:43
 

Derneğin açıklamasında, “Hükümet, ekonomik darboğaz ve dövizdeki yükselişe karşı gözünü yeniden orman alanlarına dikti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atıl hazine arazilerinin değerlemesini bitirmek üzere olduklarını ilan etti. Tespitlerimize göre, çoğunluğu İstanbul, Antalya, İzmir ve Muğla gibi turizm merkezi 20 ilde yürütülen çalışmayla 2.3 milyon metrekare arazi inşaat projeleri için satılacak” ifadeleri yer aldı.

Daha geçen ay İstanbul Sultanbeyli ve Maltepe, İzmir Gaziemir ve Aliağa, Kocaeli Dilovası ilçeleri gibi çok değerli ormanlık arazilerin orman vasfından çıkarıp imara açılmak üzere Maliye Bakanlığı’na devredildiği iddia edilmişti

Açıklamanın devamı şöyle:

“Ayrıca 13 bin kilometrekare tescil harici alan da bu süreçte ranta açılacak. Bütün bu satış işlemleri için e-haciz uygulaması devreye sokulacak. Hazine arazilerindeki kiracılar bu yolla çıkartılacak. 5 bin lojmandaki memurlar da evlerinden çıkartılarak araziler inşaat şirketlerine devredilecek. TOKİ, 15 bin 506 yeni inşaat projesi için ihale düzenleyecek.

Çoğu İstanbul, Antalya, İzmir, Muğla gibi turizm bölgesindeki kıyılarda yer alan orman arazilerinin ranta açılmasıyla 9 milyar liralık gelir elde edilmesi planlanıyor. Şimdiden uyarıyoruz; ortaya çıkacak sorunlar, bu paranın çok üzerinde felaketlere dönüşecektir.Hatırlatmak isteriz; İstanbul’da Temmuz 2017’de yaşanan 20 dakikalık dolu ve fırtına sonucunda ortaya çıkan tahribatın faturası1.2 milyar liraydı. Doğa, orman alanlarının satışıyla elde ettiğiniz parayı birkaç saat içinde sizden geri alabilir. Doğanın adaletine karşı gelemezsiniz.”

Odatv.com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum